x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Crezi că telefonul mobil îți este ascultat? Iată cum poți afla dacă este adevărat sau nu!

Crezi că telefonul mobil îți este ascultat? Iată cum poți afla dacă este adevărat sau nu!

11 Apr 2019   •   20:41
Crezi că telefonul mobil îți este ascultat? Iată cum poți afla dacă este adevărat sau nu!

Acum un deceniu telefonul mobil încă era considerat un moft. Astăzi e o necesitate. Datorită dezvoltării tehnologiei, telefoanele mobile au tot evoluat, atât tehnic, cât și estetic. Dar azi te temi de ascultarea telefonului mobil?

Odată cu softul lor însă au progresat și metodele prin care se poate interveni de la distanță asupra acestor dispozitive, pentru spionarea interlocutorilor sau pentru obținerea de informații secrete.

Astfel, în cazul în care telefonul vă este ascultat, acesta poate deveni un izvor de informații pentru persoane care nu vă vor tocmai binele.

Iată cum puteți depista dacă telefonul dumneavoastră este ascultat.

Tot ce avem nevoie este un telefon cu sistemul de operare Android, versiunea cel puțin 4.1.2, o conexiune la internet, un plan tarifar activ (minute și sms) și un cont pentru acces la google play store, unde găsim programul SnoopSnitch.

SnoopSnitch colectează și analizează datele radio mobile, determină securitatea rețelei și notifică celulele false pe baza algoritmilor IMSI, user tracking și SS7.

Dar mai exact cum funcționează? Ei bine, fiecare celulă de telefonie are propriul ID, toate acestea regăsindu-se într-o bază de date internațională.

Dacă dorim mai multe detalii suplimentare despre id-urile celulelor de telefonie, îl putem verifica cu programul Network Signal Info. Dacă avem la dispoziție și o conexiune GPS, putem vedea și direcția celulei pe care s-a conectat terminalul. Când telefonul s-a înnregistrat pe o altă celulă, cu fake ID, programul o recunoaște, ne anunță și notifică.

Iată și alte coduri care vă vor ajuta să îi depistați pe cei curioși să afle subiectul convorbirilor dumneavoastră telefonice:

*#21#

Cu acest cod puteți afla dacă apelurile și mesajele dumneavoastră sunt redirecționate. Statutul diferitelor tipuri de redirecționări care au loc împreună cu numărul și informația care este transferată, va fi afișat pe ecranul telefonului. Această funcție este folosită de obicei de către parteneri geloși sau de părinții care încearcă să-și protejeze copiii de spam ori criminali.

*#62#

............................

CItește mai departe AICI

Sursa foto: Pixabay

×