x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Televizoare ultra-performante, prezentate la CES 2016

Televizoare ultra-performante, prezentate la CES 2016

08 Ian 2016   •   15:57
Televizoare ultra-performante, prezentate la CES 2016

Cel mai mare salon de tehnologie din lume, Consumer Electronics Show (CES) 2016, organizat la Las Vegas, Nevada, le oferă celor mai importanţi producători de televizoare, companii precum Samsung, Sony, LG sau Panasonic, ocazia să-şi prezinte cele mai noi şi mai performante, deşi nu şi cele mai ieftine, modele. Anul acesta, ca şi în ultimii ani, cei care doresc să-şi amenajeze un mic cinematograf personal în sufragerie au de unde alege dintre modele de top 4K, Ultra HD sau OLED, conform unui material publicat de ibtimes.co.uk.

Companii printre care Samsung, Sony, LG şi Panasonic îşi prezintă cele mai performante modele de televizoare la CES, produse care marchează un nou pas înainte în lumea imaginii de înaltă definiţie prin sistemul HDR (High Dynamic Range) care oferă un contrast mai bun, culori vii şi detalii uluitoare. Astfel de televizoare, alături de noile playere Blu-Ray 4K oferă cea mai bună experienţă "home cinema" a momentului.

Samsung KS9500


Televizorul Samsung KS9500 ar putea fi cel mai bun televizor al anului 2016. Acest televizor cu ecranul curbat şi fără ramă a fost conceput pentru o imersiune completă în universul minunat al filmelor. KS9500 este compatibil HDR şi pune tehnologia quantum dot sub lupă, o tehnologie care foloseşte nanocristale în ecranul de 10-bit pentru o mai bună acurateţe a culorilor, a luminozităţii şi contrastului.

Samsung a ajustat luminozitatea acestui televizor pentru o imagine optimă după un studiu în urma căruia a rezultat că majoritatea oamenilor preferă să se uite la televizor cu lumina din cameră aprinsă. KS9500 oferă luminozitatea perfectă, nelăsând niciun detaliu al imaginii să pară prea întunecat şi este dotat şi cu tehnologia Ultra Black care reduce gradul de reflexie. Preţul acestei bijuterii tehnologice nu a fost încă anunţat, dar mai mult ca sigur că va fi unul foarte piperat.

Panasonic DX900


Un alt candidat la titlul de rege al televizoarelor din acest an este Panasonic DX900, primul TV Premium HD de la acest producător. Astfel, acest televizor este primul aparat LED LCD care se ridică la nivelul foarte strictului standard de imagine UHD Alliance, cu display capabil de culori 10-bit şi luminozitate de 1.000-nits. Standardul UHDA este conceput astfel încât cei mai pretenţioşi clienţi să poată afla dacă anumite televizoare sunt echipate pentru a face faţă cu brio noilor produse video ale anului 2016. Panasonic DX900 reuşeşte să împace extrema luminozitate a unui LCD cu contrastul de înaltă definiţie şi nivelul de negru atins de televizoarele cu plasmă.

Pentru a asigura faptul că acest televizor este compatibil HDR, Panasonic a apelat la o structură de fagure a luminii de fundal, prin care sute de zone de luminozitate controlate individual asigură dispariţia "scurgerilor" de lumină sau a efectelor nedorite de bloom în zonele imaginii cu luminozitate crescută. Rezultatul este un contrast uluitor şi imagini 4K ce pot părea mai vii decât lumea înconjurătoare. Modelul DX900 va fi lansat pe piaţă în cursul primăverii în variantele de 58 şi 65 inch, la un preţ care rămâne să fie anunţat.

LG G6 OLED


Televizorul LG G6 4K OLED oferă un ecran incredibil de frumos şi extrem de subţire, care pare că încalcă legile fizicii. Compania LG continuă revoluţia OLED, iar cel mai performant model al său, prezentat la CES, G6, a fost primit cu o furtună de aplauze. Şi cum altfel, atât timp cât acest televizor 4K şi HDR oferă ochilor culori incredibile, iar prin tehnologia picture-on-glass reuşeşte să aibă o grosime de doar 2,5 mm - mai subţire decât multe smartphone-uri aflate în prezent pe piaţă. Partea din spate a televizorului este din sticlă, confirmând încă o dată atenţia la detalii şi finisaje a celor de la LG şi, în plus, la cerere, poate fi personalizată cu un mesaj, o imagine etc.

Deşi este supersubţire, acest LG G6 este dotat cu nişte boxe excelente, montate în suportul televizorului de specialiştii audio de la Harmon Kardon. Modelul G6 va fi lansat pe piaţă în variante de 65 şi 77 inch, iar preţul nu a fost încă anunţat.

Sony X930D


Compania Sony a optat pentru a introduce tehnologia HDR pe trei noi modele de televizoare, televizoare care beneficiază şi de un nou sistem de backlight. Această companie a adus foarte multe produse la Las Vegas, de la noi sisteme audio de înaltă definiţie şi camere foto şi video până la produse electrocasnice, însă principala atracţie a standului Sony au fost cele trei televizoare 4K HDR. Modelul X930D este vârful de gamă - un televizor foarte subţire care dispune de noul şi impresionantul sistem de backligh de la Sony.

Acest sistem, denumit Master Drive, foloseşte un număr secret de zone de luminozitate, despre care Sony susţine că este superior oricărui alt televizor existent pe piaţă, reuşind să ofere imagini cu o luminozitate de până la 4000-nits şi un nivel de negru cum mai întâlnim doar la ecranele OLED. Televizorul X930D va fi comercializat în variante de 55, 65 şi 75 inch, începând din primăvară, la preţuri încă neprecizate.

Iar pentru încheiere, perla coroanei - un televizor care are puterea să-ţi controleze viaţa şi să te ţină ostatic pe canapea pe perioade nedeterminate de timp. Este tot un produs LG, televizorul LG UH9800 8K SUHD cu o diagonală monstru de nu mai puţin de 98 inch (249 cm). Ecranul acestui televizor 8K nu este OLED ci SUHD şi are o rezoluţie a imaginii de opt (8) ori mai mare decât a unui televizor HD obişnuit şi respectiv de 4 ori mai mare decât a unui televizor 4K de ultimă generaţie. Compania LG a anunţat că această bestie va fi lansată în SUA în cursul acestui an. Desigur, preţul va fi prohibitiv şi oricum, practic încă nu există conţinut video 8K pentru un astfel de monstru. Conform estimărilor, preţul unui astfel de televizor ar putea depăşi 100.000 de lire sterline, fiind probabil un model destinat doar celor mai bogaţi prinţi arabi ai petrolului.

×
Subiecte în articol: ces 2014