x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un scanner pentru nespalatii din institutii

Un scanner pentru nespalatii din institutii

07 Apr 2004   •   00:00

Oamenii de stiinta americani au prezentat un aparat digital care detecteaza mainile insuficient spalate. Constructia masinariei antibacterii a fost inspirata de un model existent in macelarii si se doreste a fi eficienta pentru angajatii din spitale si restaurante.

Economie la sapun

Facand mai multe probe s-a dovedit ca persoanele care tocmai ieseau din toaletele respectivelor institutii nu prea foloseau sapunul, iar uneori, chiar jetul de apa de la chiuveta era cu zgarcenie indreptat spre maini. Scannerul emite o luminozitate albastra, iar in clipa in care a detectat anumite bacterii rezidente in materiile fecale, sursa luminoasa devine rosiatica. Cercetarile arata ca, de obicei, oamenii nu se curata sub unghii si nici intre degete, asa cum ar trebui. Produsul a fost conceput de compania eMerge Interactive Inc si se spera ca prin acest aparat sa se reduca numarul de persoane care sufera diverse afectiuni de pe urma angajatilor neatenti din restaurante, spitale sau centre de sanatate. Aparatul are limitele sale, in sensul ca nu poate depista agenti patogeni precum salmonela si nici toti virusii care circula prin materiile fecale.

Statistici ingrijoratoare

Conform statisticilor guvernamentale, anual, in SUA, milioane de persoane sunt afectate de pe urma „mainilor murdare" din institutii, dar cercetarile mai spun si faptul ca foarte multi americani nu folosesc sapunul deloc. Specialistii recomanda ca spalatul pe maini sa fie eficient si sa dureze cel putin 20 de secunde.
Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT