x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget UPDATE. Ce s-a intamplat cu Basescu? Iohannis, in Politia Romana!

UPDATE. Ce s-a intamplat cu Basescu? Iohannis, in Politia Romana!

27 Feb 2015   •   17:24
UPDATE. Ce s-a intamplat cu Basescu? Iohannis, in Politia Romana!

Ceva mai tarziu decat predarea de stafeta de la Cotroceni in decembrie 2014, sustinatorii si beneficiarii virusului informatic denumit generic "Politia Romana", au actualizat pagina prin care incearca sa profite de nestiinta si naivitatea unora dintre utilizatorii de internet, schimband poza fostului presedinte cu cea a lui Iohannis.

Ameninţarea, cunoscută în România şi sub denumirea de ’’virusul Poliţia Română’’, acuză victimele de piratarea de muzică, software şi videoclipuri, solicitându-le bani pentru deblocarea calculatoarelor.

Virusul verifică adresa de IP a victimei, îi spune că mesajul este din partea poliţiei şi o acuză de un delict pe care l-ar fi putut comite şi fără să-şi dea seama.

Utilizatorii infectaţi cu soft-ul periculos Trojan.Ransom.IcePol pot instala instrumentul furnizat de Bitdefender, pentru a şterge virusul din computere prin accesarea linkului următor http://download.bitdefender.com/removal_tools/BDRemoval_Trojan_Ransom_IcePol.exe şi rularea uneltei în Safe Mode.
De origine rusească, viruşii de tip ’’Ransom’’ reprezintă o clasă de software periculos ce blochează accesul la computerul infectat solicitând bani în schimbul eliminării restricţiilor.

Cititi: Cum sa scoti Politia Romana din calculator

 
 


×