x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Uşor şi triplu stratificat, Lenovo Vibe X2 intră în competiţie la categoria 5 inch

Uşor şi triplu stratificat, Lenovo Vibe X2 intră în competiţie la categoria 5 inch

de Marina Constantinoiu    |    08 Apr 2015   •   17:08
Uşor şi triplu stratificat, Lenovo Vibe X2 intră în competiţie la categoria 5 inch

Cu siguranţă ieşi în evidenţă când îl pui pe masă, la o întâlnire cu prietenii. Sigur cel puţin o mână se va întinde spre el, iar atunci când îl va ridica, vei auzi şi exclamaţia:”Vaaai, ce uşor este!”.

Vibe X2 de la Lenovo nu este doar un telefon cu un design stratificat şi greutate optimă, ci şi unul dotat cu un procesor octa-core şi 2 GB de RAM, ceea ce îl face numai bun pentru funcţionarea fără “sugrumări”. Multitasking-ul este facil, viteza de reacţie pe măsură.
Vibe X2 este un concurent pentru podium la categoria terminalelor cu diagonala de 5 inch. Modelul suportă reţele LTE (4G) pentru conexiuni rapide de date şi vine cu Android versiunea 4.4 KitKat şi interfaţa Vibe UI 2.0.

Camera foto/video principală este una de 13 MP, decentă, putând înregistra clipuri video la rezoluţie 1080p, iar cea secundară, specialistă în selfie, de 5 MP. Atenţie, însă, sunt cam lente atât la declanşare, cât şi la focalizare, deci răbdare în procesul de producţie!

Utilizatorul beneficiază de materiale video, foto sau de jocuri în format Full HD (1920x1080) pe ecranul generos, cu 16 milioane de culori. Un punct în minus mi s-a părut negrul mai puţin intens pe care îl redă terminalul, comparativ cu altele din aceeaşi gamă.

Lenovo X2 Vibe cântăreşte doar 120 de grame şi are un design interesant, pe straturi, iar construcţia este de tip unibody, fără acces la baterie iar cartela SIM se introduce prin lateral.
Producătorul promite că prin aplicaţiile din noua serie DOit de la Lenovo se poate face inclusiv schimb de date cu alte dispozitive, în absenţa unei reţele, se previn atacurile cu viruşi informatici şi programele malware, dar se face şi backup contactelor şi mesajelor SMS.

Spaţiul de stocare este de 32 GB, iar terminalul nu deţine slot pentru card microSD, ceea ce poate fi considerat un minus serios.

Acumulatorul este unul de 2300 mAh, iar durata “vieţii” este de circa o zi, în caz de utilizare normală.

CARACTERISTICI
■ Procesor: MediaTek 6595
■ Sistem de operare: Android 4.4 KitKat
■ Dimensiuni: 68,6 mm x7,2 mm x 140,2 mm
■ Greutate: 120 g
■ Acumulator: 2300 mAh, Li-Polimer, încorporată
■ Camera foto principală: 13 MP, focalizare automată, bliţ LED
■ Camera foto secundară: 5 MP, focalizare fixă
■ Ecran: 5 inch, rezoluţie 1920x1080, multitouch, full HD

×