x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vânzări-record în România în domeniul IT

Vânzări-record în România în domeniul IT

01 Sep 2016   •   20:10
Vânzări-record în România în domeniul IT
Sursa foto: pixabay.com

Una dintre firmele de distribuţie IT reprezentative pentru zona Europei Centrale si de Est, ABC Data, anunţă o creştere surprinzătoare de aproape 80% a pieţei de profil din România. Creşterea veniturilor obţinute din distribuţia componentelor IT din ţara noastră este cea mai importantă din regiune. Reprezentanţii ABC Data spun că în anii trecuţi, cifrele au fost mai scăzute.

Impulsionarea pieţei din România în primele şase luni ale acestui an a fost datorată încheierii unor contracte locale cu furnizori cheie precum Lenovo, BenQ, TPVision, ASUS Componente şi Retelistica, Synology şi Eaton 3D Pixelio sau Navitel.


Faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015, vânzările companiei ABC Data au crescut cu 79%, iar oferta de produse a crescut de la 180.000 la 220.000 în doar câteva luni.

"Cea mai mare creştere a fost generată de notebook-uri, desktop-uri, reţelistică, componente PC şi gaming. De asemenea, clienţii au fost interesaţi să cumpere portabile, acele gadgeturi mici şi uşor de utilizat care se conectează la smartphone. […] Există o nevoie de necontestat pentru echipamente mai bune pentru conexiuni de mare viteză la internet şi care să fie integrate cu dispozitive mobile", a explicat Alexandru Gheorghiu, director comercial ABC Data Distribuţie.

Companiile International Data Corporation şi PMR au estimat că până în 2018 veniturile în distribuţie IT din Europa de Vest ar trebui să crească cu 5%, de la 95 de miliarde de dolari în prezent la aproximativ 100 de miliarde.

Sursa: Business24

×