x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget VIDEO - De ce fiii fostului şef al rebelilor din Angola vor desfiinţarea jocului Call of Duty

VIDEO - De ce fiii fostului şef al rebelilor din Angola vor desfiinţarea jocului Call of Duty

02 Feb 2016   •   13:32
VIDEO - De ce fiii fostului şef al rebelilor din Angola vor desfiinţarea jocului Call of Duty

Un tribunal francez judecă plângerea copiilor lui Jonas Savimbi, fostul lider al trupelor de gherilă din Angola, care acuză producătorul de jocuri Activision Blizzard, că aduce atingere imaginii tatălui lor, scrie Tribune de Geneve.

În jocul Call of Duty, Savimbi este, susţin descendenţii liderului angolez, reprezentat ca "o brută barbară".

"Să îl vezi cum omoară oameni, taie mâini...lucrurile acestea nu îl reprezintă pe tata", a declarat Cheya Savimbi, după ce a descoperit întâmplător chipul tatălui său în jocul Call of Duty - Black Ops II, lansat în urmă cu 4 ani, "a fost un şoc", a mai spus Cheya.

Cei trei fii ai lui Savimbi care trăiesc lângă Paris, au depus o reclamaţie la sucursala franceză a Activision, însă fără niciun rezultat, motiv pentru care au depus o plângere la tribunalul din Nanterre.

Cei 3 descendenţi doresc retragerea versiunii jocului incriminat şi 1 milion de euro despăgubiri, însă "nu banii sunt problema" spun reclamanţii, "este vorba de reabilitarea memoriei şi imaginii tatălui nostru", spuzne Cheya Savimbi.

Senior al războiului, Jonas Savimbi, supranumit "cocoşul negru", a dirijat cu mână de fier rebelii din Uniunea Natională pentru Independentă Totală a Angolei (UNITA) în timpul conflictului cu colonizatorii portughezi şi în timpul războiului civil care a distrus ţara.

Call of Duty a fost vândut în 250 de milioane de exemplare iar dintre personaje fap parte şi Fidel Castro, John, F. Kennedy şi fostul dictator panamez, Manuel Noriega.

Noriega a acuzat Activision că i-au furat imaginea însă justiţia americană i-ai respins plângerea în 2014, moment salutat de compania de jocuri şi pe care l-au declarat o victorie a libertăţii de exprimare.




×