x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget VIDEO. Vezi cum face un HACKER o grămadă de bani cu calculatorul TĂU!

VIDEO. Vezi cum face un HACKER o grămadă de bani cu calculatorul TĂU!

14 Oct 2014   •   21:36
VIDEO. Vezi cum face un HACKER o grămadă de bani cu calculatorul TĂU!

Un singur click, pe un link aparent inofensiv și programul camuflat de hacker a fost descărcat pe calculatorul tău...

În domeniul publicității online companiile au pierderi de aproximativ 7 milioane de dolari pe lună, bani cheltuiți degeaba, pentru că respectivele materiale publicitare nu sunt văzute de nimeni, fiind rulate pe botnets, armate de calculatoare infectate cu programe malware care generează mii de click-uri false.

Rularea malware-ului pe un calculator micșorează semnificativ viteza cu care acesta execută operațiunile pe care i le comandă utilizatorul, în timp ce publicitarii plătesc mai mult pentru a obține rezultate semnificative în campaniile lor de promovare online, în același timp diminuându-se încrederea în această modalitate de advertise.

Probabil că ți-ai imaginat cum decurg lucrurile de aici încolo. Forensiq a mers un pic mai departe și a publicat un clip video în care puteți vizualiza cum malware-ul instalat generează un număr impresionant de afișări ale unor pagini de publicitate. Astfel, hacker-ul, utilizând resursele calculatorului tău, încasează o grămadă de bani.
Indiferent de modul în care sunt percepute consecințele acțiunilor unui program de tip malware, este destul de dificil să-ți imaginezi modul în care acționează în practică.

În general, infectarea cu un program de tip malware se face în momentul în care utilizatorul dă click pe un link sau vizitează un website compromis deja.



Odată descărcat malware-ul, începe jocul. În video, în partea dreaptă a ferestrei puteți vedea sutele de ferestre deschise de hacker, dar ascunse utilizatorului. Multe dintre procesele afilșate sunt cookie-uri descărcate de pe site-urile vizitate prin intermediul malware-ului.



Bot-ul lucrează fără oprire, atât timp cât calculatorul pe care este instalat nu este oprit. După 24 de ore, 10.000 de afișări false sunt generate de malware de pe un singur calculator. Într-o rețea de 100,000 de mașini infectate pot fi generate echivalentul a un miliard de afișări false.



×