x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Yahoo este în alertă după ce datele a 200 de milioane de utilizatori au apărut online

Yahoo este în alertă după ce datele a 200 de milioane de utilizatori au apărut online

03 Aug 2016   •   15:58
Yahoo este în alertă după ce datele a 200 de milioane de utilizatori au apărut online

Gigantul informatic Yahoo investighează o posibilă accesare ilegală de date a serverelor sale după ce numele, parolele şi datele de naştere a circa 200 de milioane de utilizatori au fost scurse în mediul online, scrie marţi UPI.

Informaţiile ar putea fi din 2012 şi sunt puse la vânzare de hackerul cunoscut ca ''Peace'' pentru trei bitcoini, sau aproximativ 1.860 de dolari.

Cei de la Yahoo au transmis într-un comunicat că fac verificări în acest sens.

''Yahoo lucrează intens pentru păstrarea siguranţei utilizatorilor'', a indicat compania în comunicat, adăugând că ''îi încurajează întotdeauna pe utilizatori să aibă parole puternice şi să folosească parole diferite pentru diferite platforme''.

Alan Woodward, expert în securitate cibernetică la Universitatea Surrey din Anglia, a declarat că priveşte situaţia cu scepticism. ''Au mai fost cereri în săptămânile trecute despre anumite descărcări de date similare care însă s-au dovedit a fi false sau au fost date vechi'', a spus Woodward, adăugând că experţii încearcă să afle dacă scurgerea de informaţii este reală sau nu.

Portalul online de tehnologie Motherboard a indicat că a reuşit să obţină câteva mostre din datele puse la vânzare online şi a descoperit că majoritatea corespundeau unor conturi ale serviciului de poştă electronică al Yahoo dar nu funcţionau, fiind afişate mesaje care indicau că acele adrese electronice nu funcţionează sau că respectivele conturi de utilizator au fost dezactivate sau oprite.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: yahoo