x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Zuckerberg vrea un sistem de inteligenţă artificială similar celui din 'Iron Man', pentru locuinţa sa

Zuckerberg vrea un sistem de inteligenţă artificială similar celui din 'Iron Man', pentru locuinţa sa

04 Ian 2016   •   23:00
Zuckerberg vrea un sistem de inteligenţă artificială similar celui din 'Iron Man', pentru locuinţa sa

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg vrea ca locuinţa sa să fie administrată de un sistem de inteligenţă artificială similar celui folosit de Tony Stark în seria de filme "Iron Man", a anunţat fondatorul reţelei de socializare pe pagina sa de Facebook, scrie The Hollywood Reporter.

'Fiecare provocare are o temă, iar tema acestui an este invenţia', a scris Zuckerberg pe Facebook, anunţând că vrea sa proiecteze un sistem care să-i gestioneze simplu casa, similar sistemului Jarvis din "Iron Man".

În seria de filme produsă de studiourile Marvel, sistemul, care este practic mâna dreaptă a eroului, multimiliardarul Tony Stark, interpretat de Robert Downey Jr, este denumit 'Just A Rather Very Intelligent System' sau pe scurt Jarvis.

'Voi începe prin explorarea tehnologiei deja existente, apoi voi începe să învăţ sistemul cum să-mi înţeleagă vocea pentru a controla tot ce este în casă - sistemul muzical, luminile, temperatura şi aşa mai departe', a scris Zuckerberg pe Facebook. 'O voi învăţa să permită accesul prietenilor mei în casă numai uitându-se la feţele lor când vor suna la uşă. Voi învăţa tehnologia să mă anunţe dacă se petrece ceva anume în camera fetiţei Max atunci când nu sunt eu cu ea. În ce priveşte partea profesională, mă va ajuta să vizualizez informaţiile în dispozitivul digital VR ca să construiesc servicii mai bune şi să conduc mai eficient organizaţiile mele', a anunţat Mark Zuckerberg.

În film, vocea sistemului este asigurată de actorul englez Paul Bettany, însă Zuckerberg nu a menţionat cine ar putea fi personalitatea aleasă să împrumute vocea sistemului său de inteligenţă artificială. Fondatorul Facebook intenţionează să se ocupe personal de dezvoltarea proiectului.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Mark Zuckerberg facebook iron man