x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Veste şoc pentru Adobe: Facebook îi forţează să renunţe la plug-in-ul Flash

Veste şoc pentru Adobe: Facebook îi forţează să renunţe la plug-in-ul Flash

28 Iul 2015   •   12:29
Veste şoc pentru Adobe: Facebook îi forţează să renunţe la plug-in-ul Flash

Ultima versiune a browser-ului Mozilla Firefox blochează automat plugin-ul Adobe Flash.

Această actualizare a fost făcută săptămâna trecută în urma ştirilor îngrijorătoare legate de marile probleme ale acestui plug-in.

CNN Money relata că cei de la compania Hacking Team au reuşit să se folosească de Flash pentru a intra în remote pe alte calculatoare şi chiar să transfere viruşi pe acestea. Hacking Team a putut să transfere fişiere malware pe alte calculatoare prin intermediul a două coduri ale Flash.

Cu noua actualuzare a Mozilla utilizatorii nu mai pot deloc să mai pornească plug-in-ul Flash. Firefox a anunţat că va debloca bowserele în momentul în care se va dovedi că Adobe a rezolvat vulnerabilităţile programului cât şi problemele de utilizare, relatează cei de la The Verge.

Cei de la Facebook au luat şi ei atitudine împotriva Adobe Flash declarând că este timpul să ca Adobe ar trebui să anunţe "end-of-life date" însemnând că renunţă la a mai face actualizări pentru acest plug-in aşa cum a făcut şi Microsoft cu Windows XP, a declarat responsabilul pe chestiuni de secutitate, Alex Stamos.

Cu aceste probleme majore ale plug-in-ului Flash, devenite subiect public de discuţie, Adobe a spus că îşi asumă vina şi că va face toate eforturile pentru a reduce la maximum daunele provocate de problemele extrem de vechi ale acestui plug-in. Din ce în ce mai multe companii au renunţat în a mai folosi Flash până acum, şi acest fenomen va continua mai ales în condiţiile în care Mozilla Firefox şi Facebook şi-au făcut publice nemulţumirile.

×