x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Videoclipuri cu abuzuri sexuale asupra copiilor pe aplicaţia IGTV, oferită de Instagram

Videoclipuri cu abuzuri sexuale asupra copiilor pe aplicaţia IGTV, oferită de Instagram

24 Sep 2018   •   15:45
Videoclipuri cu abuzuri sexuale asupra copiilor pe aplicaţia IGTV, oferită de Instagram

Instagram a fost ţinta unor atacuri dure după ce videoclipuri sexuale sugestive, în care apăreau copii, au fost recomandate utilizatorilor, potrivit BBC.

Site-ul de ştiri Business Insider a descoperit videoclipurile în timpul unei investigaţii asupra aplicaţiei IGTV. Un videoclip cu mutilare genitală a fost, de asemenea, recomandat utilizatorilor.

Instagram şi-a cerut scuze şi a spus că a eliminat videoclipurile de pe platfomră. De asemenea, compania a spus că a eliminat un cont asociat cu un astfel de clip.

IGTV a fost lansat în luna iune şi reprezintă o modalitate de a concurca cu Youtube. Asemeni ca pe Youtube, oamenii pot videoclipuri pe IGTV. Oricine foloseşte aplicaţia Instagram este încurajat să privească videoclipurile care ar trebui să se potrivească preferinţelor lor.

În cadrul investigaţiei, Business Insider a monitorizat ce videoclipuri sunt recomandate utilizatorilor de către serviciul IGTV. Reporterii Business Insider au făcut un cont pe IGTV şi au dat de înţeles că este folosit de un copil.

Pe o perioadă de trei săptămâni, Isobel Hamilton a spus că a văzut două videoclipuri care surprindeau două fete tinere care pozau “sugestiv sexual”, însă au fost recomandate şi alte videoclipuri grafice.

Videoclipul cu cele două fete a fost raportat Poliţiei şi a fost şters după cinci zile.

 

×