x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech WhatsApp, gravă problemă de securitate

WhatsApp, gravă problemă de securitate

14 Mai 2019   •   13:31
WhatsApp, gravă problemă de securitate

WhatsApp cere utilizatorilor să-și actualizeze aplicația pentru a putea rezolva o gravă probleme de securitate care permite atacatorilor să monitorizeze telefonul victimei, transmite Daily Mail.

Conducerea aplicației a descoperit că există o vulnerabilitate care permitea atacatorilor să instaleze de la distanță un spyware prin folosirea funcției de apelare. Spyware-ul putea fi instalat indiferent dacă victima răspundea sau nu la apel.

WhatsApp spune că are 1,5 miliarde de utilizatori în întreaga lume și le cere acestora să-și actualizeze aplicația.

Compania, care este deținută de Facebook, spune că spyware-ul trimite la o companie cunoscută pentru dezvoltarea acestui tip de software pentru agenții guvernamentale, firma israeliană NSO. Există îngrijorări că spyware-ul a fost folosit pentru a accesa telefoanelor unor activiști pentru drepturile omului, inclusiv un avocat care locuiește în Marea Britanie.

Avocatul, care a solicitat să i se păstreze anonimatul, a fost implicat în procese împotriva firmei NSO. Acesta spune că a început să-și pună întrebări după ce a primit mai multe apeluri misterioase din Suedia.

WhatsApp spune că astfel de atacuri pe baza acestei vulnerabilități au existat cu siguranță. În acest moment aplicația nu mai poate fi folosită pentru a instala spyware.

×
Subiecte în articol: whatsApp securitate vulnerabilitate