x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Lux în jurul lumii Marrakech dincolo de mirodenii, praf şi Medina (II)

Marrakech dincolo de mirodenii, praf şi Medina (II)

de Daiana Anghel    |    18 Apr 2013   •   17:08
Marrakech dincolo de mirodenii, praf şi Medina (II)

Saptamana trecuta am inceput prin a va povesti cate putin despre unele dintre cele mai frumoase hoteluri din Marrakech, foste palate sau constructii noi, deopotriva elegante si spectaculoase. Acum a venit randul restaurantelor sa primeasca aceeasi atentie, deoarece bucataria marocana este senzationala iar in combinatie cu decorurile orientale, ceaiul de menta servit in vase artizanale si parfumul esentei de portocal, iti transforma vacanta intr-un vis din care eu personal nu m-as mai fi trezit!

Nu exagerez deloc cand va spun ca am mancat cel mai bun miel, mai ales ca eu nu sunt o consumatoare de carne de miel sau oaie in general… Ba din contra, abia de cativa ani am mai inceput sa mananc miel si asta doar de Paste. Ei bine, friptura marocana de miel este un rasfat pentru simturi datorita multitudinii mirodeniilor pe care acestia le folosesc. Mirosul te face instantaneu sa acorzi toata atentia bucatilor aurii de carne iar cand am gustat prima oara am avut senzatia ca se topeste in gura inainte sa ma dumiresc care sunt aromele folosite. Am aflat mai tarziu ca ingredientul lor de baza in gatit, pe langa nuci, stafide sau mirodenii ca sofranul, este uleiul de argan care da mancarii o aroma dulceaga.

Datorita influentelor din toate colturile lumii asupra bucatariei marocane, combinatiile de arome sunt dintre cele mai inedite, facand fata si celor mai excentrice gusturi, fie ca alegi traditionalul cuscus, friptura de miel sau frigaruile de carne condimentata.

Facut in urma cu 20 de ani de catre Mohamed Zkhiri, Dar Yacourt este unul dintre cele mai vechi si renumite restaurante cu specific marocan din Marrakech. Cu un décor incantator si o priveliste de pe terasa care-ti taie respiratia, catre Moscheea Koutoubia, restaurantul cu specific marocan iti ofera seri de neuitat, combinand perfect atmosfera orientala cu mancarurile traditionale si serviciile impecabile.

Bo-Zin este “the place to be” daca esti in cautare de distractie, atmosfera antrenanta si mai mult decat un restaurant, pentru ca acest loc exclusivist este bar/restaurant/lounge iar aici poti petrece si dupa ce ai terminat cina.
Meniul fusion cuprinde de la preparate marocane pana la preparate din bucataria franceza, japoneza si thailandeza, absolut toate mancarurile fiind foarte bine pregatite si prezentate.
Odata cu inaintrea in noapte, volumul muzicii creste si petrecerea incepe, atmosfera fiind accentuata si de sutele de lumanari care lumineaza si pun perfect in valoare designul asiatic-african al localului.

Un alt restaurant care trebuie incercat in Marrakech este mai noul Azar. Le Azar este cu specific oriental si mediteranean, facandu-se cunoscut pentru faptul ca folosesc numai legume ecologice din Valea Ourika si prin frumusetea restaurantului, unde in timpul cinei asculti muzica live si ai parte de dansuri orientale. Mancarea este preparata in vase de lut pentru a ii fi conservate savoarea si aromele pentru care sunt atat de faimosi bucatarii de la Le Azar. La mezanin se afla barul, o versiune a pesterii lui Aladin, unde pot fi servite cocktailuri si o mare varietate de chicha.

Nu pot sa inchei fara a va spune si despre So, clubul hotelului Sofitel, care are o terasa superba si noaptea luminile strategic amplasate transforma locul intr-un miraj…

In perioada Festivalului de film de la Marrakech si a Grand Prix-ului, aveti toate sansele sa va intalniti in locurile despre care v-am vorbit, cu vedete si personalitati de peste tot, inclusive de la Hollywood. Ajungand acolo, am avut oricum surpriza sa aflu ca sunt foarte multe vedete care au case de vacanta in Marrakech, printre care inclusive Angelina Jolie si Brad Pit!
Pana saptamana viitoare cand am sa va impartasesc si alte lucruri din domeniul luxului, va astept pe www.luxlounge.ro sa descoperiti mai mult.

×
Subiecte în articol: marrakech maroc