x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Atingerea cuantică

Atingerea cuantică

de Romulus Popescu    |    23 Mar 2013   •   01:03
Atingerea cuantică
“Nu este important să ştii totul, ci doar lucrurile importante.”
Miguel de Unamuno
____________________________

Omul şi-a pus totdeauna întrebări despre ceea ce se află în interiorul şi-n afara sa. Dacă în mod normal n-a reuşit să afle suficient, cu timpul a conceput aparate care să-i amplifice posibilităţile de cunoaştere extrasenzoriale.  A creat aparate cu care să poată vedea cât mai multe detalii din microcosmos, pornind de la o lupă şi ajungând la microscoape electronice performante. A creat aparate cu care să poată vedea cât mai multe detalii din macrocosmos, pornind de la lunetă şi ajungând la telescoape electronice performante. Astfel, el, omul, a adus ştiinţific atât microcosmosul, cât şi macrocosmosul la posibilităţile sale normale senzoriale de cunoaştere pentru a le înţelege.

Însă, oamenii au ascuns în ei posibilităţile extrasenzoriale naturale de investigare a micro-  sau macrocosmosului. Dar au uitat că ele există, iar fără antrenament calităţile se diminuează. Norocul este că au existat şi există oameni care şi-au antrenat simţurile extrasenzoriale şi care, cu ajutorul acestora au adus informaţii atât din microcosmos cât şi din macrocosmos, informaţii ce pot fi privite ca axiome până când vor fi demonstrate ştiinţific.

Fizica cuantică, odată cu apariţia sa, a dat posibilitatea omenirii, mai ales scepticilor, să-şi schimbe părerea în ceea ce priveşte filosofia existenţei. Până în prezent, încă de la începuturi, terapiile bazate pe Energia Universului, fără a fi demonstrate ştiinţific, au fost privite cu scepticism. Teoria cuantică a aprins lumina cunoaşterii umane şi în acest domeniu al terapiilor tradiţionale,  considerate încă neconvenţionale. Astfel, la toate metodele de terapie,  ce folosesc frecvenţele înalte ale Energiei Universale, Divine, cunoscute sub diverse denumiri, se mai adaugă încă una explicată pe baze ştiinţifice, “Atingerea Cuantică”. De fapt este o altă Mărie cu aceeaşi pălărie.

Richard Gordon, iniţiatorul acestei tehnici terapeutice, şi-a expus teroria în volumul “Quantum Touch: The Power to Heal”, apărut în SUA, tradus şi în limba română sub titlul “Atingerea Cuantică: Puterea de a vindeca”, la Editura Adevăr Divin, Braşov, 2009.

Autorul scrie la începutul cărţii sale: “Dedic această carte conştiinţei universale că vindecarea nu este numai un proces real, ci şi cea mai uşor de învăţat dintre toate artele. Pornind de la premisa că forţa vitală este un fenomen tangibil şi imposibil de contestat, ofer această carte în speranţa creării unei noi ramuri a ştiinţei bazată pe studierea forţei vitale şi bioenergiei, intulată: «ştiinţa Forţei Vitale». Am convingerea că va veni o zi când ştiinţa Forţei Vitale va deveni o ştiinţă la fel de cunoscută cum sunt astăzi fizica, chimia, medicina şi psihologia. Dedic cu recunoştinţă această carte viitorului nostru comun.”

Chris Duffield, profesor doctor, conferenţiar la Universitatea Stanford, afirmă: “Richard Gordon a deschis porţile vindecării energetice pentru toată lumea. El oferă o serie de tehnici simple, dar care permit obţinerea unor rezultate foarte profunde. Atingerea Cuantică este un sistem pe care orice om îl poate învăţa rapid, folosindu-l apoi pentru a se vindeca singur.”

Jacquelin Lorrell scrie: “Atingerea Cuantică permite accesul la energia universală pe un nivel foarte profund, conducând astfel surprinzător de rapid şi eficient la vindecare.”

Gloria Alvino spune: “Atingerea Cuantică reprezintă un sistem terapeutic uluitor de eficient, care le stă tuturor la dispoziţie. Această carte este un dar al iluminării.”

Cu aproape trei decenii în urmă, Delores Kreiger a lansat pentru prima dată conceptul de Atingere Terapeutică, folosit apoi pe scară largă de asistenţii medicali. Acesta, alături de Atingerea Cuantică, de Reiki, de Matricea Energetică, de ThetaHealing sau de alte terapii bazate pe Energia Universală, face parte dintr-un concept universal de terapii sacre.

Richard Gordon apreciază că: “Atingerea Cuantică este o metodă atât de eficientă de vindecare cu mâinile, încât literalmente trebuie să vezi cu ochii tăi pentru a crede în ea. Cu o simplă atingere uşoară pe propriul corp sau pe corpul unei alte persoane, orice om poate accelera dramatic răspunsul vindecător al organismului în cauză. Efectul este atât de imediat şi de ieşit din comun, încât poţi asista chiar la o realiniere spontană a oaselor în urma unei atingeri uşoare cu mâna. Vindecătorul nu trebuie să gândească alinierea corectă a oaselor, întrucât acestea ştiu ce au de făcut. În afară de realinierea structurală, Atingerea Cuantică permite reducerea rapidă a durerilor şi inflamaţiilor, precum şi echilibrarea organelor, sistemelor fiziologice şi a glandelor.

În vederea practicării Atingerii Cuantice, tot ce trebuie să faci este să înveţi câteva tehnici de respiraţie, o serie de meditaţii de conştientizare a corpului şi un număr de poziţii ale mâinilor. Toţi cei care aplică principiile şi tehnicile descrise în această carte pot deveni terapeuţi extrem de eficienţi într-o singură zi. Explicaţia este simplă: capacitatea de a vindeca face parte integrantă din natura esenţială a omului.”

Deepak Chopra scria: “Pentru a declanşa procesul de vindecare, trebuie să treci de nivelele grosiere ale corpului fizic - de celule, ţesuturi, organe şi sistemele fiziologice - şi să ajungi la punctul de intersecţie a minţii cu materia, acolo unde conştiinţa chiar poate influenţa corpul.”  Terapia Atingerea Cuantică, precum şi orice terapie de acest fel, se face printr-o joncţiune între conştiinţă şi materie, fuziune posibilă numai în prezenţa sentimentului puternic de iubire necondiţionată. Orice parte a organismului reacţionează benefic la vibraţia sentimentului de iubire. Iubirea este sentimentul suprem de evoluţie constructivă al Universului din interiorul nostru şi din afara noastră. Pe baza acestui sentiment vindecarea este un proces real. Orice om are în el sâmburele de vindecător. Numai că nu toţi îl alimentăm să dea roade. Capacitatea de a fi vindecător este un dar cu care intrăm în viaţa materială. Harul acesta lăuntric, pentru a-l descoperi, trebuie mai întâi să credem în el şi apoi să-l fructificăm cu ajutorul unei tehnici ca Atingerea Cuantică sau cu altă denumire, dar bazată pe aceeaşi Energie Universală.

×