x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Ecourile unui congres

Ecourile unui congres

de Romulus Popescu, parapsiholog    |    20 Mai 2008   •   00:00

Aşa cum am promis, voi aduce în faţa dumneavoastră invitaţii la primul Congres Internaţional de Parapsihologie, ce a avut loc între 2 şi 4 mai la Predeal. Încep cu domnul general Emil Străinu, un cunoscut ufolog, care a susţinut o lucrare ce leagă ufologia de parapsihologie. Ufologia, care se ocupă cu cercetarea a tot ceea ce este legat de extratereştri, încă nu are rezultate certe legate de existenţa acestora. Ei există oare cu adevărat? Sînt fenomene legate de entităţile spirituale care se găsesc în alte dimensiuni superioare celor în care trăim, sau sînt experienţe făcute de centre secrete de cercetare care au ajuns la rezultate incredibile cu ajutorul unor super tehnologii?



Aşa cum am promis, voi aduce în faţa dumneavoastră invitaţii la primul Congres Internaţional de Parapsihologie, ce a avut loc între 2 şi 4 mai la Predeal. Încep cu domnul general Emil Străinu, un cunoscut ufolog, care a susţinut o lucrare ce leagă ufologia de parapsihologie. Ufologia, care se ocupă cu cercetarea a tot ceea ce este legat de extratereştri, încă nu are rezultate certe legate de existenţa acestora. Ei există oare cu adevărat? Sînt fenomene legate de entităţile spirituale care se găsesc în alte dimensiuni superioare celor în care trăim, sau sînt experienţe făcute de centre secrete de cercetare care au ajuns la rezultate incredibile cu ajutorul unor super tehnologii?

Domnul Aurel Răileanu, înscris în Cartea Recordurilor pentru calităţile sale de "om magnet", a arătat încă o dată publicului că poate sfida forţa gravitaţională şi legile fizicii clasice, "lipindu-şi" pe corp obiecte cu greutăţi de la cîteva sute de grame pînă la kilograme.

Tînărul clarvăzător Ştefan Gheorghiu a vorbit publicului despre diferenţa dintre clarviziune şi ghicit, făcînd totodată şi demonstrarea practică a calităţilor sale. Clarviziunea este unul dintre fenomenele care se manifestă la persoanele extrasenzoriale. Acestea se pot racorda psihic la canale de informaţii legate de un anumit subiect şi, prin comunicare la nivelul undelor alfa, primesc aceste informaţii.

Personalitatea din palmă

Domnul Mihai Voropchievici şi-a etalat teoretic şi practic cunoştinţele şi calităţile în chiromanţie. Cititul în palmă este o metodă prin care se poate descoperi personalitatea oamenilor cu ajutorul unor semne care se găsesc pe palmele fiecăruia. Este un adevărat alfabet cu semne clare şi distincte din care s-a alcătuit un "dicţionar" despre propria noastră fiinţă, precum şi despre propriul nostru destin.

Au mai fost prezente persoane care îşi desfăşoară activitatea în domeniul terapiilor complementare şi alternative. Astfel, doamna Steluţa Tudose a făcut o demonstraţie de bioterapie combinată cu o metodă de tratament în care se foloseşte un sistem magneto-mecanic japonez. Domnul Romică Matei a evidenţiat beneficiile vertebroterapiei pe care o practică în tratarea diferitelor afecţiuni. Simina şi Mihai Ignătescu-Iordache au prezentat un tip de bioterapie numită monahală, preluată de la regretatul părinte Argatu, care combină tehnica masajului cu bioterapia. Toate metodele de tratare bazate pe bioterapie au mai întîi efect asupra corpului energetic şi în ultimă instanţă au efect terapeutic asupra corpului fizic.

Tratamentul cu foc

Domnul dr Li Luo Xi din China a prezentat o practică terapeutică din medicina tradiţională chineză bazată pe puterea tămăduitoare a plantelor şi a focului. Acest tip de terapie, la fel ca şi cele enumerate mai sus, are ca scop echilibrarea corpului energetic, de astă dată însă cu ajutorul focului. Tratamentul prin foc este unul dintre principiile terapeutice de bază ale medicinei tibetane. Acest tratament are la bază modelul terapeutic tradiţionalist foc-moxă. Se utilizează substanţe lichide purificate obţinute prin prelucrare conform celor mai înalte standarde tehnice. Aceste substanţe lichide poartă denumirea de lichide activatoare de meridiane. Iniţial se impregnează traseul meridianelor energetice cu lichidele activatoare de meridane, ulterior se acţionează la acest nivel prin acupunctură sau masaj, asociindu-se în acelaşi timp şi efectul termic direct al focului. Efectul final constă în faptul că lichidele activatoare de meridiane se difuzează la nivelul meridianelor energetice şi apoi mai departe, în interiorul organismului. La acest model terapeutic se asociază magnetoterapia, rezonanţa magnetică, masajul în cercuri concentrice, radiaţiile infraroşii, fenomenele de difuziune şi capilaritate accentuate sub stimulare termică. Rezultatele terapeutice constau în reechilibrarea circuitului energetic al organismului, promovarea circulaţiei sangvine, optimizarea funcţiilor fiziologice ale energiei şi sîngelui, eliminarea depozitelor adipoase excedentare. Din punct de vedere al ocrotirii stării de sănătate, efectele terapeutice mai sus menţionate se materializează în ameliorarea statusului imunologic, eliminarea stresului şi a asteniei fizice, menţinerea stării de sănătate fizică şi psihică, cît şi încetinirea procesului fiziologic de îmbătrînire.

Viodetecţie

Domnul Nicu Harlea a prezentat o lucrare despre o nouă metodologie de efectuare a analizelor medicale, alta decît cea invazivă de laborator, denumită viodetecţie. Valorile analizelor medicale sînt determinate radiestezic.

Firma Imedis din Moscova, producătoarea aparaturii de biorezonanţă, folosită pînă nu de mult în cosmonautică şi aviaţie, a fost reprezentată la congres de doamna Anna Gheorghiu, care a arătat beneficiile acestor aparate în depistarea şi tratarea pe fond energetic a anomaliilor funcţionale şi structurale ale corpului uman.

În acest set de aparate se regăseşte şi acela care poate stabili compatibilitatea om-medicament, reducîndu-se astfel tratamentele prin tatonare.

Domnul colonel Constantin Teodorescu, profesor la Academia Militară din Bucureşti a prezentat lucrarea "Ecologia energoinformaţională. Patologii, cauze, remedii", cu aspecte legate de informarea şi implementarea tehnologiilor şi sistemelor de protecţie bioinformaţională, precum şi lucrarea "Rezervopedia în procesul predare-învăţare".

Domnul Teodor Vasile, doctor în ştiinţe medicale alternative şi complementare, titlu obţinut la Calcutta, India, a abordat tema terapiilor specifice acestui tip de medicină, care cu siguranţă cîştigă teren pe zi ce trece.

Domnul profesor Emoto Masaru, din Japonia, despre care am scris de curînd în paginile Jurnalului de sănătate, referitor la descoperirile epocale despre mesajele ascunse în apă, nu a putut fi prezent la congres, dar am primit un film în care domnia sa vorbeşte despre descoperirile sale şi care a fost prezentat în cadrul congresului.

Nu în ultimul rînd, menţionez că, în prima zi de desfăşurare a congresului, s-a făcut prezentarea filmului "Brîncuşi, un ecou din eternitate" ce reprezintă o teză în critică de artă, film despre care am vorbit într-un număr trecut al revistei şi despre care veţi mai auzi şi cu alte ocazii.

În încheiere, ţin să mulţumesc încă o dată sponsorului – firma ROTEC SA Buzău, datorită căreia a putut fi organizat acest congres.

×
Subiecte în articol: domnul paranormal