x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal La poarta lumii de dincolo

La poarta lumii de dincolo

de Romulus Popescu    |    17 Noi 2012   •   00:29
La poarta lumii de dincolo
Sursa foto: Thinkstock
Moartea reprezintă puntea de legătură între prietenii de ieri şi reuniunea de mâine.
Mark Twain

   
Când ne aflăm în viaţă ne gândim la moarte. Marea majoritate, cu frică. De ce? Din moarte avem tot timpul să ne gândim la viaţă. Cei care nu cred, vor avea destul timp să se convingă. Sunt nenumăraţi acei care au fost "în delegaţie” până la intrarea de pe tărâmul celălalt, trecând prin experienţe în apropierea morţii. La revenirea pe Pământ, aceştia au împărtăşit din experienţa călătoriei lor. Unul dintre ei, care după revenire şi-a dedicat viaţa cercetării acestor fenomene, a fost doctorul Raymond Moody. Cercetările sale au fost publicate în cartea sa "Viaţa de după viaţă”, apărută în anul 1975. Cartea, bucurându-se de un mare succes, a stârnit foarte mare interes şi în lumea ştiinţifică.

Cele mai solide dovezi ştiinţifice referitoare la viaţa de apoi, colectate vreodată, se datorează lui Jeffrey Long, doctor în medicină şi lui Paul Perry, acestea fiind expuse în cartea lor "Evidence of the Afterlife: The Science of Near-Death Experience”. Sub titlul: "Dovezi referitoare la lumea de dincolo”, cartea celor doi a apărut şi în limba română la Editura Adevăr Divin, Braşov, 2012.

Cei doi autori au primit informaţii, pe această temă, de la peste 1300 de persoane care au avut experienţe în apropierea morţii. Mulţi dintre ei au afirmat că experienţa lor a fost mai reală decât realitatea, fiind cea mai frumoasă experienţă din viaţa lor. Iată o declaraţie a unuia dintre aceştia, legată de o astfel de experienţă prin care a trecut, descriere ce cuprinde aspecte comune regăsite în majoritatea declaraţiilor celor participanţi la studiu: "În tot acest timp, Lumina îmi transmitea o stare de pace şi bucurie. Era extrem de pozitivă. Mă simţeam incredibil de fericit să mă aflu în acea Lumină. Am înţeles atunci ce înseamnă cu adevărat Lumina. Cu această ocazie, am înţeles că regulile care se aplică vieţii pe Pământ nu înseamnă nimic prin comparaţie cu această realitate Universală. Mi s-a dat de înţeles, de asemenea, că o gaură neagră nu este altceva decât un alt aspect al acestei infinităţi care este Lumina. Am realizat că realitatea ei există pretutindeni, nu doar la nivelul vieţii tereste, ci la cel al vieţii finite. Toate lucrurile care există în creaţie sunt legate între ele, fiind practic una. De aceea, m-am simţit la rândul meu una cu Lumina şi am înţeles atunci că totul este perfect în mine, la fel ca şi în restul Universului”.

Aceste experienţe încep de obicei cu o senzaţie de teroare, dar se sfârşesc inevitabil într-o stare de miracol şi mister. Din studiu, se remarcă faptul că acei care au călătorit dincolo de vizibil au venit cu aceleaşi convingeri despre Dumnezeu, iubire, lumea de dincolo, menirea vieţii trăită pe Pământ, dificultăţile vieţii terestre, iertare, etc. Acestea nu corespund aşteptărilor generale conform convingerilor societăţii sau chiar religioase. Se pare că multe din încercările la care este supus sufletul uman pe Pământ ca: abuzul de droguri, de alcool, depresia, anxietatea, violenţa manifestată de găşti, conflictele religioase, rasismul, etc. ar putea fi rezolvate dacă oamenii ar fi familiarizaţi cu experienţele din preajma morţii.

Studiul expus în această carte ajută la înţelegerea existenţei de după moarte, conducând la convingerea că moartea nu reprezintă sfârşitul oricărei existenţe. Autorii au formulat nouă categorii de dovezi, pe care le prezintă pe larg şi care conduc spre o singură concluzie: viaţa continuă după moartea corpului fizic.

Jeffrey Long şi Paul Perry au căutat să verifice, în declaraţiile celor care au trecut prin experienţe în preajma morţii, existenţa unor etape legate de acest fenomen, etape stabilite, până la ei, de doctorul Raymond Moody precum şi de alţi cercetători ştiinţifici. Astfel, în urma studiului efectuat, s-au evidenţiat şi certificat procentual indivizii care au trecut prin unele dintre cele douăsprezece etape constatate, ale fenomenului. Acestea, luate pe rând în continuare, sunt întărite de reproducerea unora dintre declaraţiile celor intervievaţi.

Experienţa extracorporală

"O lună mai târziu, după ce am fost externat din spital, am vizitat acoperişul hotelului pe care îl observasem de sus. Era exact aşa cum mi-l aminteam: exista o terasă cu un bar şi cu mese acoperite de umbrele cu dungi albe şi galbene. Până atunci nu fusesem nici măcar în holul de la intrarea în hotel, nicidecum pe acoperiş. La rândul lui, cel mai bun prieten al meu mi-a confirmat, uimit, că descrierea maşinii în care am fost transportat la spital şi a oamenilor care m-au însoţit era corectă”.
75,3% au trecut prin experienţe corporale.

Ascuţirea simţurilor
"Experienţa părea incredibil de reală, într-o măsură mult mai mare ca de obicei. Dacă ar trebui să explic acest lucru, aş spune că totul se datora faptului că dialogul meu mental încetase complet, iar mintea mea nu mai rătăcea în toate direcţiile, împiedicându-mă să percep realitatea din faţa mea. De aceea simţurile mele păreau mult mai ascuţite”.
74,2% au simţit ascuţirea simţurilor, la un nivel de conştiinţă şi luciditate mult superior celui obişnuit.

Trăirea unor emoţii (sentimente extrem de intense şi în general pozitive)
"Am simţit o stare de fericire imensă, de extaz, de pace... Era o senzaţie unică, greu de descris în cuvinte.
"O pace totală şi un calm absolut. Nu mai simţeam niciun fel de teamă şi anxietate”.
76,2% dintre respondenţi au trăit o stare incredibilă de pace şi satisfacţie, iar 52,5% au trăit o stare de fericire incredibilă.

Trecerea printr-un tunel
"M-am trezit într-un tunel foarte lung în care pluteam de parcă aş fi fost tras de o forţă necunoscută. Era un tunel alcătuit dintr-o Lumină foarte strălucitoare, dar nu orbitoare ale cărei culori virau...Sute de spirite călătoreau prin acest tunel, îndreptându-se într-o zonă în care Lumina devenea alb-strălucitoare”.
33,8% au trecut prin acest tunel.

Întâlnirea cu o Lumină mistică sau foarte strălucitoare

"Era cea mai strălucitoare Lumină pe care am văzut-o vreodată...avea irizaţii în toate culorile curcubeului, foarte gingaşe, dar foarte strălucitoare...ceva ce nu am văzut niciodată pe Pământ”.
64,6%  au răspuns că au văzut o Lumină.

Întâlnirea cu alte fiinţe, prieteni, rude decedate sau fiinţe mistice
"Lângă mine se afla tata, dar nu îi puteam vedea forma. Sora mea se afla şi ea lângă mine, undeva în stânga mea. Am simţit şi alţi membrii ai familiei mele, dar nu i-am putut vedea pe niciunul...Înafară de tatăl şi de sora mea, singura persoană pe care am recunoscut-o, a fost bunica. Mai erau şi alte spirite prezenţe dar nu le-am recunoscut”.
57,7% s-au întâlnit cu alte fiinţe, iar 95% dintre aceştia erau rude nu prieteni.

Modificarea percepţiei timpului şi spaţiului
"Toate perioadele temporare existau în simultaneitate. Dintr-un anumit punct de vedere am putea spune că timpul nu exista deloc, sau mai degrabă că nu avea nicio semnificaţie”.
"Timpul este complet diferit în Rai. Este ca şi cum nu ar exista. Un singur minut în Rai ar putea echivala cu 10 ani pe Pământ”.
60,6% au perceput în mod diferit timpul şi spaţiul, iar 33% au răspuns că totul părea să se întâmple în simultaneitate.

Retrospectiva vieţii
"La scurt timp după ce mi-am părăsit corpul fizic, pe când mă aflam încă în salonul de spital, mi-am revăzut întreaga viaţă într-un flash. Mi s-a spus atunci, că urmează să le comunic asta foarte multor oameni şi exact asta fac acum”.
"Mi-am revăzut toate greşelile şi toate defectele, dar şi toate calităţile şi toate lucrurile bune pe care le-am făcut vreodată”.
22,7% au experimentat o retrospectivă a evenimentelor trăite pe Pământ.

Pătrunderea în alte lumi celeste
"Am văzut o lume similară cu cea de pe Pământ, cu diferenţa că era absolut perfecta din toate punctele de vedere. Pe cer nu există niciun nor, nu puteam vedea soarele, dar întregul cer era strălucire pură. Aerul era extrem de proaspăt iar iarba extrem de verde. Totul părea nou-nouţ. Era un paradis terestru”.
40,7% au pătruns într-o lume diferită de cea terestră, iar 52,4% au pătruns într-o lume mistică sau nepământeană.
Primirea unei cunoaşteri speciale
"Mintea mea s-a deschis şi în ea s-a revărsat întreaga cunoaştere a Universului. Am înţeles atunci totul. Absolut totul”.
56,8% au trăit o cunoaştere specială, înţelegând ordinea Universală şi semnificaţia tuturor lucrurilor, 56,8% au înţeles subit totul, 31,3% au înţeles totul despre Univers, iar 30,7% au înţeles totul despre sine şi ceilalţi oameni.

 Întâlnirea unei bariere sau a unui hotar
"În faţa mea se afla o poartă dincolo de care se auzea o muzică. Cei de dincolo se bucurau şi sărbătoreau deschis întoarcerea mea acasă. Știam că dacă voi trece prin acea poartă nu mă voi mai putea întoarce înapoi”.
31,8% au ajuns la o frontieră ce delimita cele două lumi.
 
Întoarcerea în corpul fizic, voluntară sau involuntară

"Am luat hotărârea să mă întorc pe Pământ, dar să duc o viaţă diferită, renunţând la obiceiurile mele autodistructive. Știam că voi avea dureri mari, dar nu îmi pasă. M-am întors către corpul meu şi când am luat decizia fermă de a mă întoarce în el m-am trezit imediat în corp”.
"Mi-a spus: Îmi pare rău dar nu ţi-a sunat încă ceasul.
M-am enervat şi i-am spus agitat: Cum nu mi-a sunat încă ceasul!? Sunt pregătit să mor! Viaţa mea este o oroare!! Cel mai bun prieten al meu a murit acum trei ani!! Cum adică nu mi-a sunat încă ceasul!?!”
58,6% au fost implicaţi în decizia de a se întoarce în corpul fizic.
   
Şi data viitoare vom continua să batem la poarta lumii de dincolo.

×
Subiecte în articol: paranormal experiente paranormale