x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Leacuri milenare pentru dureri de spate şi lombare, dureri de cap, prevenirea răcelilor

Leacuri milenare pentru dureri de spate şi lombare, dureri de cap, prevenirea răcelilor

de Romulus Popescu    |    14 Oct 2011   •   21:00
Leacuri milenare pentru dureri de spate şi lombare, dureri de cap, prevenirea răcelilor

Dureri de spate si lombare
Varza proaspata, incalzita bine si asezata pe zona lombara, este un remediu simplu si eficace pentru asemenea dureri.
Reducerea durerilor de acest fel se poate face si cu ajutorul unei pisici, care este asezata pe zona dureroasa si este tinuta astfel, de mai multe ori, cat mai mult timp.
Se incalzeste bobornic (Veronica beccabunga) si se asaza pe spate, in zona dureroasa.
Se foloseste impotriva durerilor de spate si cucuta de balta (Cicuta virosa) pisata, ingrosata cu faina de grau si amestecata cu otet si untdelemn.

Cresterea parului
Se recolteaza braie (Buruiana caineasca, Mercurialis perenis) cu radacina, se face lesie din ea si se spala pe cap cu aceasta.
Impotriva pierderii parului cauzata de eczeme uscate sau alte cauze: se recomanda spalarea capului cu apa calda, o data pe saptamana, urmata de un masaj cu sare bruta, timp de 15 minute. Dupa aceea, se clateste foarte bine pielea capului. Se fac minimum sase asemenea tratamente pentru eliminarea eczemelor si se poate continua pentru oprirea caderii parului.
Se ia pielea lepadata de un sarpe si se fierbe in apa si cu aceasta apa se spala capul fara sa se atinga ochii, caci poate fi afectata vederea. Dupa o astfel de metoda se regenereaza radacina parului.

Afectiuni oculare
Afectiunile oculare pot fi indepartate cu ajutorul 'apei de vita', adica al sevei de vita-de-vie, adunata primavara dintr-o mladita de vita-de-vie.
O echilibrare a vederii se poate face si cu ajutorul prafului obtinut din foi de pelin, luat de 2-3 ori pe zi, in apa sau in mancare.

Contra 'albetii' de la ochi (cataracta), glaucomului
Se foloseste, ca remediu, urmatorul produs obtinut din furnici. Intr-o sticla, de aproximativ 150 mililitri, se aduna furnici mari de pe langa copaci. Apoi se introduce sticla intr-o paine cruda, care se baga la cuptor pentru a fi coapta. Dupa ce s-a copt painea, se scoate sticla si se lasa sa se raceasca. Din lichidul obtinut in sticla, in fiecare dimineata si seara, se pune in ochi cate o picatura.

Pentru un remediu universal, in ceea ce priveste vederea slabita, se foloseste o planta mica, ce creste la marginea padurilor, cunoscuta sub numele de burenita, silur sau floare de ochi (Euphrasia officinalis). Se spala ochii de doua ori pe zi cu o infuzie din aceasta planta si se inghite o doza din aceasta, cat un varf de cutit, o data pe zi. Rezultatul se va vedea destul de repede. Se recomanda pentru afectiuni oculare inflamatorii (conjunctivite, blefarite).
Se mai foloseste impotriva cataractei, glaucomului sau cheratitei oculare, untura de sarpe, cu care se ung ochii afectati.

Afectiuni ale gatului
Daca se simte, mai mult timp, aparitia unui nod in gat sau vreunei 'spuzeli', se topeste co­sitor, care se poarta legat la maneca de la mana dreapta, de miercuri pana vineri. Apoi, cositorul se arunca langa un pom sau se ingroapa.
Contra 'tusei magaresti' se leaga la gat cativa catei de usturoi, iar in timp ce doarme cel afectat, i se da sa miroasa usturoi.
Impotriva infectiilor din gat se foloseste o coaja de nuca goala, umpluta cu usturoi pisat, care se pune intre degetul mare si indexul mainii bolnavului, tinandu-se astfel 25 de minute.
La amigdalele afectate, cand inca nu s-au format puncte de infectie pe acestea, se aplica parafina pura, cu ajutorul unui ghem de bumbac infasurat la capatul unui betisor. Procedeul se repeta de cateva ori pe zi pentru a opri evolutia infectiei.

Dureri de cap
Pentru durerile intense de cap, manifestate mai mult timp, se aplica urmatoarea metoda ce aduce alinarea: se leaga capul strans cu un prosop, iar pe crestetul capului se asaza, usor, un vas cu apa. Pe masura ce se strange prosopul in jurul capului, se lasa din ce in ce mai mult vasul cu apa pe crestet.
Daca la durerea de cap se observa ca intre pielea capului si craniu se simte un tesut de cativa milimetri grosime, ce da senzatia de piele umflata si moale ca un burete, se recomanda urmatorul procedeu pentru reducerea durerii: se ia o mamaliga vartoasa, fierbine, se pune intr-o carpa si se asaza pe cap, precum o casca. Tesutul moale se elimina si dispare durerea. Mamaliga se va arunca dupa acest procedeu.
Daca a doua zi dupa o betie apare durerea de cap si starea de mahmureala, se bea din aceeasi bautura pentru a trece durerea. De aici vine si vorba 'cui pe cui se scoate'.

Pentru eliminarea durerii de cap, se taie capatul unui castravete, dinspre vrej, si se asaza cu partea taiata pe mijlocul fruntii.
In continuare, sunt descrise si alte remedii. Se leaga la tampla menta pisata, varza acra sau cartofi pisati. Se fac bai cu zburatoare (Eupatorium cannabinum), captalan (Petasites hybridus), sulfina (Melilotus officinalis) stransa in ziua de Sanziene sau de Ziua Crucii sau calapar (Chrisanthemum balsanita). Alta planta, sovarvul (Origanum vulgare), se pune intr-o oala noua, se incalzeste si se toarna intr-un vas in care se pot face spalaturi pe cap. Se pot pune si legaturi (cataplasme) cu sovarv.
Se asaza pe cap o basma cu radacina de hrean pisata, pentru alinarea durerilor.

Sinuzita
Se fac fumigatii cu balega de vaca.

Raceli
In guturai, manifestat alaturi de otita, se foloseste o ceapa zdrobita in care se pun rame spalate si vin alb. Se infasoara ceapa in calti si se pune la copt in spuza. Apoi, se scoate din cuptor ceapa si din lichidul rezultat se picura cate trei picaturi in fiecare ureche.
Pentru raceli la cap si pentru nas care curge, se ung talpile cu tinctura de iod si se pun sosete de lana, cu care se sta in timpul somnului. A doua zi, afectiunea nu se mai manifesta.

Pentru prevenirea racelilor
Se poarta la incheietura mainii bratari din lemn de copac. Cele de culoare rosie sunt mai eficace. Se poarta la gat, ca talisman, iarna, o bucatica de cartof crud, chiar si atunci cand devine negru si tare ca piatra.
Rinita cronica alergica, cu evolutie pe un fond limfatic, ce se manifesta cu febra, transpiratie, greutate in respiratie, cu senzatie de innabuseala, daca nu se vindeca, se poate transforma in astm.
O baie cu apa in care au fiert darmoz (Viburnum lantana) si frunze de nuc sau doar frunze de nuc este foarte indicata pentru limfa.

Afectiuni ale urechii
Cand scade calitatea auzului, se picura in urechi cate o picatura calduta de ulei de nuca amestecat cu zeama din planta numita urechelnita (Sempervivum tectorium).
Pentru dureri de urechi, se ia o panza si se unge pe o parte cu ceara topita. Dupa ce s-a racit ceara, se rasuceste panza sub forma unei palnii si se introduce capatul subtire in ureche. Apoi, i se da foc la celalalt capat si se lasa sa arda incet.
Au mai ramas remedii pentru a fi expuse in numarul viitor. Pana atunci, cu bine.

×
Subiecte în articol: paranormal