x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 OLIMPIADA. Fotbal: Neymar nu mai vrea să fie căpitanul echipei Braziliei

OLIMPIADA. Fotbal: Neymar nu mai vrea să fie căpitanul echipei Braziliei

21 Aug 2016   •   18:35
OLIMPIADA. Fotbal: Neymar nu mai vrea să fie căpitanul echipei Braziliei
Sursa foto: FOTO - Captura video

Atacantul brazilian Neymar, medaliat cu aur cu echipa olimpică la Jocurile Olimpice 2016, a declarat, sâmbătă seara, că nu doreşte să mai fie căpitanul echipei A a Braziliei, informează AFP.

"Este ceva ce am discutat cu familia mea: începând de astăzi (sâmbătă), eu nu mai vreau să fiu căpitanul echipei Braziliei", a spus jucătorul pentru televiziunea Globo, fără a oferi motivele deciziei sale.

Neymar, în vârstă de 24 de ani, a fost numit căpitan de Dunga ca urmare a fiasco-ului de la Cupa Mondială din 2014 de pe teren propriu. El l-a înlocuit în acest post pe fundaşul
Thiago Silva.

Tite, noul selecţioner numit în luna iunie în locul lui Dunga, nu a dezvăluit încă preferinţa sa pentru un nou căpitan, nici lista jucătorilor pentru primele sale două meciuri la cârma "Selecao", de la începutul lunii septembri cu Ecuador, apoi cu Columbia de pe teren propriu.

"Astăzi (sâmbătă), eu am devenit campion şi predau banderola de căpitan. A fost o onoare şi am primit acest rol cu multă plăcere. A fost o onoare să fiu căpitan, dar astăzi încetez să mai fiu", a adăugat Neymar în faţa ziariştilor.

"Îi trimit acest mesaj lui Tite pentru ca începând de astăzi să nu mai caute un alt căpitan", a mai spus vedeta Barcelonei.

Selecţionata masculină de fotbal a Braziliei a cucerit titlul olimpic, singurul care lipsea din impresionantul său palmares, învingând cu scorul de 5-4 după executarea loviturilor de departajare reprezentativa Germaniei, în finala JO 2016, disputată sâmbătă pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, în faţa a 80.000 de spectatori.

La sfârşitul timpului regulamentar de joc şi al prelungirilor, cele două echipe s-au aflat la egalitate, 1-1. Neymar, căpitanul Selecao, a deschis scorul în minutul 27, în urma unei lovituri libere, însă germanii au egalat după pauză, prin Max Meyer (min.59).

La loviturile de departajare, pentru Brazilia au înscris Renato Augusto, Marquinhos, Rafinha, Luan şi Neymar, în timp ce pentru Germania au transformat Ginter, Gnabry, Brandt şi Suele, iar Petersen a ratat.

Brazilia, cvintuplă campioană a lumii, şi-a luat cu această ocazie revanşa în faţa Germaniei după umilitorul eşec suferit în semifinalele Cupei Mondiale ediţia 2014 (1-7 pentru germani, care cucerit ulterior titlul mondial).

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: olimpiada brazilia jo 2016 rio 2016 neymar