x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 RIO 2016 - Nou scandal în satul olimpic: indicii de nereguli în angajarea a circa 600 de instalatori

RIO 2016 - Nou scandal în satul olimpic: indicii de nereguli în angajarea a circa 600 de instalatori

28 Iul 2016   •   17:36
RIO 2016 - Nou scandal în satul olimpic: indicii de nereguli în angajarea a circa 600 de instalatori

Ministrul brazilian al Muncii are suspiciuni în legătură cu neregularităţi în condiţiile de muncă ale celor circa 600 de instalatori chemaţi de urgenţă pentru finisajele la Satul olimpic al JO 2016 de la Rio.

O echipă de audit a identificat în discuţiile cu aceşti muncitori ''indicii de nereguli în angajarea celor circa 600 de instalatori'', a afirmat ministerul într-un comunicat trimis AFP miercuri noapte.

''Zilele de muncă ajungând până la 23 de ore au fost şi ele verificate'', adaugă comunicatul.

Dacă neregulile vor fi confirmate, vor fi date amenzi care pot ajunge la 315.000 reali (circa 87.000 euro), potrivit presei braziliene.

Rio2016, comitetul de organizare a Jocurilor, a reacţionat estimând că ''atitudinea ministerului Muncii în analiza documentelor (privind contractele instalatorilor - n.r.) încalcă acordul semnat între minister şi Comitetul Rio2016''.

Rio2016 afirma că va prezenta ministerului aceste documente miercuri seară.

Satul olimpic a fost oficial inaugurat duminică, 24 iulie, cu jumătate din cele 31 de imobile prezentând probleme de instalaţii. Echipa Australiei a părăsit de altfel clădirea alocată, considerând-o ''de nelocuit''.

Comitetul de organizare, Rio2016, a recurs atunci la 630 de instalatori pentru a repara defecţiunile, promiţând că totul se va rezolva până joi.

De marţi australienii au fost mutaţi din nou în clădirea lor. Şeful delegaţiei australiene şi primarul din Rio, Kitty Chiller şi Eduardo Paes, s-au angajat atunci, făcând schimb de cadouri, să pună capăt ''polemicii cangurului''.

Duminică, primarul a făcut o glumă spunând: ''Le vom pune un cangur pentru ca australienii să se simtă în largul lor''. Australienii au replicat sec: ''Noi nu avem nevoie de canguri, ci de instalatori''.

AGERPRES

×