x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Articolul zilei Mobilier nou, multifuncţional

Mobilier nou, multifuncţional

18 Iun 2009   •   00:00

Aproape nu e zi ca în localităţile ţării să nu se predea la cheie câte un apartament. Şi nu e zi ca indife­rent de locul în care te afli, să nu întâlneşti măcar o furgonetă cu mobilă. Mutatul a intrat în coti­dian. Asta şi explică de ce întreprinderile de profil se întrec în a lansa, în funcţie de solicitările oamenilor muncii, o gamă diversă de mobilier.



"Din nomenclatorul produselor pe anul în curs, foarte multe sunt produse absolut noi, par încă necunoscute de cumpărători", ne spunea, deunăzi, Dragostina Tudose, şefa unităţii nr. 32 a ICL Mobila din Bulevardul Gării de Nord nr. 6-8. În afară de dormitoarele "Prima" (CIL - Pipera) sau "Clasic", care se bucură de aprecie­rile cumpărătorilor, existente în magazine şi anul trecut , iată, de pildă, dormitorul "Emil". Compus din două dulapuri, unul cu două şi altul cu trei uşi, apt de două persoane, două noptiere, toaletă şi taburet, în culoarea mahonului, mat, acest produs atrage atenţia prin linia modernă, prin eleganţa ansamblului. În ce priveşte camerele de tineret, în afară de "Prima" şi "Babadag", destul de solicitate încă de la lansare, "Mălina" şi "Dina" sunt produse de ultimă oră ale întreprinderilor menţionate. Precizăm că ambele sunt destinate tinerilor căsătoriţi, şi producătorii au avut în vedere să satisfacă din plin exigenţele destinatarilor.

În afară de dormitoarele şi camerele de tineret, merită semnalate camerele de zi "Aurora" şi "Cristina", în componenţa cărora intră o bibliotecă pe cinci sau trei tronsoane, canapea şi două fotolii, masă şi şase scaune etc., ambele ansambluri în nuanţe mai deschise. Li se alătură camerele-studio "Prima" , "Costel" şi, printre produsele foarte noi, "Emil", compusă din dulap cu trei uşi şi suprapo­zabil, divan cu ladă, noptieră, toaletă, taburet, şi "Drăgăşani", în componenţa căruia intră  un dulap cu două uşi, de asemenea suprapozabil, divan cu ladă şi vi­trină, taburet. Pentru deţinătorii de garsoniere, şefa unităţii amintite recomandă camera combinată "Mihai", alcătuită din dulap cu două uşi, studio cu ladă, comodă şi oglindă. (...)

Desigur, într-un apartament nou, mobila de hol îşi are bineme­ritatul loc. În această idee, iată câteva produse noi care se recomandă de la sine: "Dorela", cu ca­napele de câte două şi trei locuri. Plus un fotoliu "Suzi" şi "Ciucaş", cu canapele ex­tensibile şi două fotolii fixe "Zăgan 1", cu canapea extensibilă de două locuri şi do­uă fotolii extensibile, "Evert", cu canapea şi două fotolii. Bucătăriile, de asemenea, s-au îmbogăţit prin design, prin eleganţa dispunerii tronsoanelor pe verticală.

Iată numai câteva din noutăţile la capitolul mobilier, pe care unităţile de profil din Capitală le oferă cumpărătorilor. Se poartă mobila fără luciu, mobilă în culoarea mahonului sau lemnului natur, mobilă cu discrete aplicaţii din lemn. Un apartament mobilat cu oricare din produsele amintite e în pas cu moda, e un apartament în care bunul gust, eleganţa, tinereţea şi sobrietatea se îmbină armonios.
Marta Cuibuş - Scînteia, nr. 14.566/1989

×
Subiecte în articol: două articolul zilei