x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "A fost o lovitură ca şi cum ar fi vrut să-mi spună «Băi, pleacă, marş!»"

"A fost o lovitură ca şi cum ar fi vrut să-mi spună «Băi, pleacă, marş!»"

de Aniela Nine    |    27 Noi 2009   •   00:00
"A fost o lovitură ca şi cum ar fi vrut să-mi spună «Băi, pleacă, marş!»"
Sursa foto: www.observatorulph.ro/

Chiar în noaptea de joi, copilul din filmuleţ, Bogdan Istrăţoiu, a intervenit telefonic la un post de televiziune şi a confirmat veridicitatea imaginilor prezentate.

Intervenind telefonic la OTV, Bogdan Istrăţoiu a declarat că imaginile prezentate în media de la mitingul din Ploieşti din 2004 nu sunt trucate.

Bogdan a povestit la OTV că a mers la acel miting electoral împreună cu mama sa fiind atras de concertul ce urma să aibă loc la finalul acestuia. El a spus că a fost prezent pe scenă, în preajma lui Traian Băsescu, aproximativ o oră. În momentul în care a încercat să-i adreseze câteva cuvinte acestuia, ceva legat de Ion Iliescu şi Adrian Năstase, din cauza emoţiilor, s-a fâstâcit şi, din câte îşi aduce aminte, a zis că Iliescu şi Băsescu nu sunt buni. Traian Băsescu a comentat momentul invocând faptul că, în general, "copii spun lucruri traznite, nu-i luaţi în seamă", dar vizibil iritat l-a luat de braţ şi l-a coborât de pe scenă. Regretând gafa comisă, Bogdan a rămas lângă scenă, dorind să-i ceară scuze lui Traian Băsescu şi, sperând să obţină un autograf, pe palmă, din partea acestuia.  Bogdan a relatat că a sesizat că Traian Băsescu, obosit de campania electorală, era concentrat în discuţia pe care o avea cu doamna care-i solicita ajutorul, că prezenţa sa îl inoportuna şi că palma pe care a primit-o a venit oarecum firesc, ca o încercare de-a scăpa de el, într-un fel sau altul.  "A fost o lovitură ca şi cum ar fi vrut să-mi spună «Băi, pleacă, marş!». Pe moment m-am simţit mândru, onorat, eram un copil, eram fericit, fusesem băgat în seamă de un om important din stat. Nu mi-a zis nimic, dar zâmbea. Am zâmbit la rândul meu", spune Bogdan. El a continuat: "Fizic nu m-a durut, m-a dat doar doi-trei paşi înapoi. Pe moment am fost bucuros, am zâmbit, după aceea m-a durut sufletul, m-am gândit că aşa ceva nu se poate întâmpla în România".

Bogdan Istrăţoiu a mai spus că nu a ştiut că scena a fost filma­tă şi că a aflat de difuzarea clipului de la o prietenă de-a sa care i-a zis "Te-a bătut Băsescu!". Aflat în Italia, alături de mama sa, Bogdan Istrăţoiu spune că evenimentul l-a bulversat, fiind speriat de numărul de apeluri telefonice pe care le-a primit. El a spus că familia sa se simte în pericol, mama sa primind ameninţări telefonice din partea unei persoane care s-a recomandat ca fiind ziaristă. În final, Bogdan a precizat că familia sa nu doreşte să obţină nici un fel de beneficiu material.

imagine preluată de pe site-ul cotidianului Observator de Prahova .

×
Subiecte în articol: special copil batut de basescu