x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Accident cu doi morţi, nesoluţionat nici după trei ani

Accident cu doi morţi, nesoluţionat nici după trei ani

de Andreea Tudorica    |    03 Feb 2011   •   14:50

Cazul unui accident rutier grav din Tulcea, produs în urmă cu exact trei ani, în urma căruia au murit doi oameni, nu a fost încă soluţionat de procurori. 

În dimineaţa de  9 februarie 2008, autoturismul condus de Andra Oana Georgescu pe DN 22 a derapat într-o curbă deosebit de periculoasă şi a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism care circula din sens opus.
În urma impactului, două persoane, Petrişor Marinescu şi Valerica Vascanici au murit pe loc. Imediat, Parchetul Tulcea a declanşat o anchetă, pentru a stabili dacă Andra Oana Georgescu se face vinovată de ucidere din culpă.

Încă de la producerea accidentului, familiile celor doi oameni care şi-au pierdut viaţa în accident, îşi exprimau suspiciunile cu privire la imparţialitatea cu care ar fi soluţionat acest caz, mai ales după ce presa locală a informat că Oana Georgescu ar fi  fiica fostului director CEC Constanţa, nepoata comisarului-şef Gheorghe Chiriac – şef serviciu Cecrcetări penale din IPJ Tulcea - şi nepoata fostului comandant al penitenciarului Tulcea, Ion Chiriac.

Pentru că la aproape doi ani şi jumătate de la producerea accidentului, parchetul Tulcea încă efectua expertize, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi a decis în luna august a anului trecut să transfere dosarul de la Tulcea, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi justiţie, "având în vedere complexitatea cauzei şi faptul că Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea nu a finalizat urmărirea penală deşi au trecut peste doi ani de la data începerii urmăririi penale faţă de numita Georgescu Andra Oana (urmărire penală începută la data de 20 martie 2008), precum şi necesitatera soluţionării cu obiectivitate a cauzei".

Deşi a preluat dosarul, tocmai pentru că soluţionarea acestuia întârzia, după o altă jumătate de an, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie încă face cercetări şi expertize: "Cauza în care se efectuează cercetări cu privire la accidentul de circulaţie provocat de numita Oana Georgescu este în curs de soluţionare, în dosar urmând a fost depus raportul de expertiză".

×