x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Bulibaşa din Dolj, ucis la comanda fiului

Bulibaşa din Dolj, ucis la comanda fiului

11 Sep 2014   •   12:27
Bulibaşa din Dolj, ucis la comanda fiului

Un bulibaşă din Dolj a fost ucis noaptea, în propria casă. Atacatorii au intrat peste el în timp ce dormea şi i-au tăiat gâtul cu un cuţit. Toma Ion (42 ani) a fost găsit de soţia lui fără suflare, zăcând într-o baltă de sânge. Oribila crimă s-a petrecut în noaptea de 15/16 august a.c., în jurul orelor 5:00, când toţi locuitorii din comuna Cârcea (Dolj), dormeau după ce petrecuseră de Sfânta Maria. Şi, deşi nimeni nu i-a vazut pe agresori, lumea vorbea de doi oameni care ar fi ieşit dis-de-dimineaţă din curtea celui ucis.

Având în vedere că victima era un om înstărit, iniţial anchetatorii au crezut că e vorba de nişte hoţi pe care bulibaşa i-ar fi suprins în timp ce intraseră în casă, să-l fure. Din casa bulibaşei însă nu lipsea nimic.

Ancheta a demonstrat că omorul fusese premeditat şi comandat chiar de fiul celui ucis. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că, la începutul lunii august, fiul bulibaşei, un tânăr de 18 ani, l-ar fi determinat pe criminal să-i omoare tatăl, în schimbul oferirii unei sume de bani. Despre premeditarea faptei şi săvârşirea acesteia avea cunoştinţă şi un alt tânăr, de 20 de ani, din Craiova.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii au efectuat 5 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoanelor bănuite că ar avea legătură cu acest caz. În urma percheziţiilor, au fost identificate 8 persoane, care au fost conduse la sediul IPJ Dolj, pentru audieri.

Astfel, s-a reuşit identificarea celor trei bărbaţi implicaţi în uciderea bulibaşei, instigatorul, criminalul şi tăinuitorul lor, aceştia fiind arestaţi pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, cu premeditare, din interes material.




×
Subiecte în articol: bulibaşă