x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Legături suspecte ale fiicei “monstrului” din Caracal cu un afacerist italian. Conexiuni cu o posibilă rețea de proxenetism

Legături suspecte ale fiicei “monstrului” din Caracal cu un afacerist italian. Conexiuni cu o posibilă rețea de proxenetism

de Ion Alexandru    |    02 Aug 2019   •   08:16
Legături suspecte ale fiicei “monstrului” din Caracal cu un afacerist italian. Conexiuni cu o posibilă rețea de proxenetism

În timp ce anchetatorii nu au nicio probă că Alexandra și Luiza ar fi fost, într-adevăr, ucise de către Gheorghe Dincă, informații explozive apar în legătură cu activitatea fiicei acesteia. Daniela Dincă Bălan ar conduce, în prezent, afacerile de la Arad ale unui controversat italian, decedat în luna februarie a acestui an, implicat în operațiuni ilegale cu muniție de vânătoare. Oficial, italianul a fondat la Arad o rețea de companii care se ocupă cu imobiliare, cu agricultură și cu distribuția de cafea, iar fiica “monstrului” din Caracal ar fi fost chiar concubina acestuia. Unul dintre foștii parteneri de afaceri ai italianului face dezvăluiri fulminante și o acuză pe fiica lui Gheorghe Dincă de faptul că patronează o rețea de prostituție, afirmând chiar că a convins niște afaceriști italieni să depună mărturie în acest sens. Afacerile italianului în cauză au funcționat, o vreme, într-o clădire achiziționată de la fostul ministru al Muncii, din timpul guvernării PDL, Claudia Boghicevici, și de la soțul acesteia, fost ofițer al Serviciului Român de Informații. Interesant este că însăși fiica lui Gheorghe Dincă deține o firmă care se ocupă cu cultivarea cerealelor și a plantelor și care a funcționat în aceeași clădire achiziționată de la familia fostului ofițer SRI.

Documente oficiale arată că fiica lui Gheorghe Daniel Dincă, “monstrul” din Caracal care le-a spus procurorilor DIICOT că le-a ucis pe tinerele Alexandra și Luiza, la dosar neexistând, până în acest moment, alte probe în afara acestei declarații, se numește Daniela Florentina Dincă, fostă Bălan, are 39 de ani și este implicată într-o rețea de afaceri cu un milionar italian, la Arad. Concret, informația a plecat de la faptul că, în anul 2016, pe vremea când era căsătorită legal cu un cetățean din Timișoara, fiica lui Dincă figura cu adresa de domiciliu exact în “casa groazei” din Caracal. Iar la 31 octombrie 2016, aceasta și-a înființat, la Registrul Comerțului, o companie pe nume SC Ida Renato Maximus SRL, având obiectul de activitate “cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase”. Sediul social al companiei, declarat la momentul înființării, se afla în Arad, Calea Radnei nr. 184.

Plecând de la această informație certă, aflăm că locația în care funcționa, la momentul fondării, firma fiicei prezumtivului asasin din Caracal este deținută de o companie denumită SC Qualita Caffe SRL, controlată de omul de afaceri arădean Nicolae Cristian Cilan. Iar acestei informații i se adaugă una cu adevărat explozivă, deoarece clădirea de birouri existentă la Arad, pe Calea Radnei nr. 184, a fost achiziționată, la data de 4 februarie 2016, de la soții Cătălin Bogdan și Claudia Boghicevici, pentru suma de 150.000 de euro. Claudia Boghicevici este nimeni alta decât fostul ministru al Muncii, din perioada Guvernului Ungureanu, fost deputat PDL și PNL și fost vicepreședinte, până în luna februarie a acestui an, al Consiliului Județean Arad. Vânzarea prorprietății apare în declarațiile de avere depuse de Claudia Boghicevici.

Soțul politicienei, Cătălin Bogdan Boghicevici, este fost ofițer în cadrul Serviciului Român de Informații, activând în cadrul UM 0556 Arad, adică SRI Arad. Numele acestuia a fost vehiculat într-un dosar penal ce viza o rețea de trimitere de cerșetori în Europa. Din informații furnizate de Registrul Comerțului, aflăm că Boghicevici a înființat, în data de 26 septembrie 2008, compania SC Dikaboss International SRL, care se ocupa cu închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, cu sediul social declarat la aceeași adresă, din Calea Radnei, nr. 184 Arad. Firma a fost dizolvată și lichidată cu câteva luni înainte de vânzarea clădirii, în 28 septembrie 2015.

Firma Danielei Dincă, înființată la aceeași adresă

Ei bine, în aceeași zi în care fiica lui Gheorghe Dincă și-a înregistrat sediul companiei în Arad, în locația vândută de soții Boghicevici către societatea lui Nicolae Cristian Ciceu, la aceeași adresă se înregistrează sediul social al firmei Igino Attilo SRL, controlată de cetățeanul italian Andrea Vezzu, domiciliat în Brogliano și care, în 18 aprilie 2011, l-a primit în cadrul societății pe un controversat om de afaceri, Giorgio Albiero. Acesta este un milionar italian, decedat în luna februarie, care s-a născut în anul 1943 și care, începând cu 2015, a dezvoltat la Arad mai multe afaceri. Una dintre ele ar fi Albiero Group SRL, înființată în comuna Achiș, la numărul 128, unde funcționează mai multe afaceri ale lui Nicolae Ciceu. A doua este Pauza Caffe SRL, cu sediul în Calea Radnei nr. 182, din structura acționariatului căreia face parte Makador Caffe SRL (cu sediul tot în satul Archiș) și care este o reprezentantă a unui imporator de cafea italian cu același nume, omul de afaceri Giorgio Albiero și nepotul acestuia, Lovo Albiero Andrea. La acel moment – 9 decembrie 2015 – compania era administrată de un alt italian, pe nume Gollo Vittorio Antonio.

Toate aceste informații sunt extrem de relevante în economia anchetei de la Caracal. Se știe că Gheorghe Dincă, împreună cu toată familia sa, a fost plecat în Italia. Fiica sa, Daniela, medic veterinar de profesie, a lucrat o perioadă la o farmacie din Timișoara. După care a plecat în Italia, unde a ajuns îngrijitoare în casa surorii lui Giorgio Albiero. După depunerea divorțului de soțul ei, în 2017, surse arădene acreditează ideea că între fiica lui Gheorghe Dincă și italian a început o relație foarte apropiată, atât de apropiată, încât caracaleanca a devenit mâna dreaptă a acestuia și administratorul de facto al afacerilor pe care italianul le-a dezvoltat în România.

Partenerul de afaceri Cilan rupe tăcerea

Jurnaliștii de la “Adevărul” au luat legătura cu Nicolae Cilan, partenerul de afaceri al lui Giorgio Albiero, acesta făcând dezvăluiri incredibile Acesta susține că doi oameni de afaceri din Italia sunt dispuși să depună mărturie cu privire la faptul că fiica lui Gheorghe Dincă se ocupa cu activități de proxenetism. Acesta precizează că Albiero era un pasionat de vânătoare, achiziționând imediat un domeniu specific la Arad. Astfel ar fi intrat în posesia unui domeniu al Artemis Montana, care însă nu a fost trecut în acte pe numele său.

Cilan mai arată că pe Daniela Dincă a cunoscut-o la italian, acasă la acesta, respectiv într-o hală în care deținea mai multe distribuitoare de cafea. “Domul Albiero m-a rugat să o ajut că avea un dosar penal la Timișoara. Furase bani de la o farmacie veterinară unde lucrase. Au venit în România și le-am prezentat un avocat care le-a explicat că trebuie să achite prejudiciul, 10.000 sau 18.000 de lei. S-au înțeles cu patronul farmaciei, care și-a retras plângerea”, susține omul de afaceri. Apoi, povestea evoluează cu dezvoltarea unei relații foarte apropiate între italian și fiica lui Gheorghe Dincă. Nicolae Ciceu arată că a achiziționat terenuri agricole pentru Giorgio Albiero, plățile fiind făcute de nepotul afaceristului, Lovo Andrea Albiero. Daniela primea, în acest timp, bani mulși de la milionarul italian, fiind singura în care avea încredere. Așa se face că Daniela Florentina Dincă Bălan a ajuns administrator al domeniului de vânătoare din Arad.

“Mi-au spus asociații mei din Italia că Daniela le-a propus că, dacă au nevoie de ceva, să apeleze la ea. Unul dintre asociați mi-au spus că, în ultimul timp, a văzut-o cu fete tinere prin Italia. Nu știu în ce scop. Am auzit și mi s-a confirmat de la diverși italieni, care veneau la vânătoare, că li se aduceau fete. (…) Eu i-am zis lui Albiero să aibă grijă cu Daniela pentru că am auzit niște chestii despre tatăl ei și despre frații ei, că se zvonea că fac trafic de persoane, că umblă cu lucruri mai puțin corecte. Albiero i-a spus ei și ea, de atunci, nu m-a suportat. La un moment dat, Albiero mi-a spus că nu mai vrea să țină birourile pe care le avea în chirie la mine. (…) Daniela are proprietăți cumpărate de Albiero pe numele ei. Ar trebui să verifice autoritățile din România de unde a avut Daniela bani să cumpere terenuri, ea fiind îngrijitoare de bătrâni în Italia”, a mai adăugat Nicolae Colan pentru ziarul “Adevărul”.

După ceartă, au mutat firmele

Cel puțin una dintre declarațiile făcute de omul de afaceri arădean se confirmă. Respectiv că italienii au renunțat să-și mai țină afacerile în clădirea lui. La 23 februarie 2017, spre exemplu, Daniela Forentina Dincă Bălan, fiica “monstrului” din Caracal, a luat decizia să schimbe sediul social al SC Ida Renato Maximus SRL, din Calea Radnei nr. 184 Arad, în strada Simion Bărnuțiu, la numărul 2. Aici fusese înființată, în 21 ianuarie 2015, o altă firmă a italienilor, SC Algoritm Concept SRL, unde asociați sunt Albiero Group SRL și afaceristul Giorgio Albiero, iar firma este administrată de nepotul italianului, Lovo Albiero Andrea.

Interesant este că, în 3 aprilie 2017, și Albiero Group, firma lui Giorgio Albiero, şi-a mutat sediul companiei, din satul Agrieș, în strada Simion Bărnuțiu nr 2.

Dosar penal pentru trafic de muniție

Un alt amănunt interesant cu privire la activitățile italianului cu care fiica lui Gheorghe Dincă se afla în relații de afaceri și, pare-se, nu numai, a făcut obiectul unui dosar penal instrumentat la Arad, referitor la introducerea ilegală în România a mii de cartușe de vânătoare pe care, ulterior, le vindea fără documente conaționalilor săi care veneau să vâneze la Arad. Cartușele au fost descoperite în timpul unei percheziții pe proprietățile lui Giorgio Albiero.

Aceste cartușe ar fi fost introduse în țară, cu TIR-ul, ascune în aparatele de cafea, conform unor surse. După moartea lui Albiero, în luna februarie a acestui an, dosarul a fost clasat.

DIICOT Central a preluat dosarul de la Craiova

Toată această poveste poate avea sau nu legătură cu dispariția celor două tinere din Caracal, despre care anchetatorii nu au, nici la acest moment, vreo certitudine dacă se află sau nu în viață. Iar DIICOT, până în acest moment, nu pare a fi interesată de investigarea acestor piste.

Nicolae Dincă urmează ca, în cursul săptămânii viitoare, să fie supus unei expertize psihiatrice criminalistice. Deocamdată, ancheta bate pasul pe loc. În locul Poliției și al Parchetului, jurnaliștii caută probe. Astfel, postul de televiziune Antena 3 a intrat în posesia imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Caracal și din Craiova, probe care nu au fost căutate de anchetatori, descoperindu-se că Gheorghe Dincă a mințit. Se poate vedea pe aceste camere că Gheorghe Dincă, în dimineața zilei de 25 iulie, a părăsit domiciliul, a parcat autoturismul în centrul Caracalului, de unde a luat un taximetru până la o stație de microbuze. De acolo, a luat o mașină de ocazie și a ajuns în Craiova, la un mall, de unde a achiziționat o cartelă pre-pay, de pe care i-a sunat pe părinții Alexandrei. Apoi a revenit în Caracal, a coborât pe strada unde locuiește și și-a rugat un vecin să-l ducă cu mașina până în centru, pentru a-și recupera autoturismul. Toate aceste date arată că Gheorghe Dinu nu s-a dus la nicio farmacie, pentru a cumpăra vreun unguent cu care să-i trateze Alexandrei rănile de la mâni. Și, mai mult, tot periplul acestuia avea loc în momentele în care Alexandra dădea apeluri disperate la 112.

Ieri, DIICOT, Structura Centrală, a preluat dosarul de la DIICOT Craiova, apreciindu-se că această cauză este una complexă. Într-un comunicat de presă, DIICOT arată că preluarea are drept scop și “stabilirea corectă a situației de fapt, prin administrarea tuturor probelor necesare”.

Procurorul haștagist, suspendat din magistratură

Cristian Ovidiu Popescu, procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, care a refuzat să intre în locuința lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6.00 din dimineața zilei de 26 iulie, a fost suspendat, ieri, din magistratură, printr-o decizie a Secției pentru Procurori de la CSM.

Inspecția judiciară a solicitat suspendarea acestuia, după ce a dispus demararea cercetării disciplinare față de procuror pentru exercitarea funcției cu glavă neglijență

 

 

×