x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Bacaul isi asteapta noul primar

Bacaul isi asteapta noul primar

22 Iun 2004   •   00:00

Candidatul PSD pentru un nou mandat la Primaria Bacaului, Dumitru Sechelariu, a fost invins cu un scor zdrobitor de contracandidatul sau, Romeo Stavarache (PUR). Potrivit rezultatelor finale furnizate de Biroul Electoral Municipal, Romeo Stavarache a obtinut 63,69%, in timp ce fostul primar Dumitru Sechelariu doar 37,31%.

DANA PICIU

La aproximativ o ora dupa inchiderea urnelor, dupa centralizarea a 85 de sectii din cele 118, Romeo Stavarache adunase dublul numarului de voturi fata de cel obtinut de fostul primar. Romeo Stavarache, insotit de membri ai partidului si simpatizanti, a mers la Primarie, unde s-a intalnit cu Dumitru Sechelariu. Cand a iesit din Primarie, Romeo Stavarache s-a oprit pe scari si a spus multimii: "Bacauani, va promit un singur lucru: veti trai intr-un oras normal". "In 1996 am luat un oras in care am putut confirma, tu iei un oras care este greu de dus mai departe asa cum este. Eu, cand incep o activitate, rad capetele, eu am lucrat cu niste oameni, aici, in Primarie, iar tu vei face cum crezi: daca vrei pastrezi, daca nu eu ii iau bucuros cu mine", a spus Sechelariu.

Bucurie pe strazi

La aflarea primelor rezultate, strada din fata Primariei a fost blocata de masini si multime mai bine de trei ore, oamenii si-au strigat bucuria pe strazi, fluturand steaguri. O parte din manifestanti au pornit spre stadion cu intentia de a da jos firma cu numele lui Dumitru Sechelariu, insa au fost opriti de jandarmi inainte sa se inregistreze vreun incident. Aproximativ 200 de bacauani l-au asteptat pe Dumitru Sechelariu pana cand a parasit cladirea Primariei, iar, in momentul cand a plecat cu cei doi fosti viceprimari, multimea a strigat: "Hotii" si i-a huiduit

Ieri, Primaria din Bacau era in asteptare. Cativa lucratori de la paza, stransi in grup, citeau ziarele. Bate vant de schimbare si toti sunt putin nedumeriti. Cei mai multi dintre functionari nu se tem ca-si vor pierde serviciul, pentru ca au auzit ca noul primar nu are de gand sa dea afara pe nimeni.

Singurul birou care nu lucreaza cu publicul este cel al casieriei, pentru ca se pregateste predarea gestiunii. Nici cetatenii nu au dat buzna ieri la primarie. Cativa au depus cereri la diverse birouri, dar cei mai multi au preferat sa mai astepte cateva zile, pana cand lucrurile vor intra in normal. Asta se va intampla cel mai probabil saptamana viitoare.

Proaspatul edil al Bacaului, umanistul Romeo Stavarache, a aratat ieri ca profesionistii care lucreaza in acest moment in primarie vor ramane unde sunt. "Dumitru Sechelariu a anuntat deja ca isi va lua cu el cativa oameni, de aceea, echipa executiva cu care voi lucra eu va fi a mea. Avem deja o parte a acestei echipe si vom incerca sa-i gasim pe cei mai buni", a declarat Stavarache.

El a mai spus ca va accepta ajutorul fostului primar care s-a oferit sa-l familiarizeze, la inceputul mandatului, cu problemele primariei. "Este bine sa cunosti situatia exacta si voi accepta o intalnire cu fostul primar pentru descarcarea de gestiune", a incheiat Stavarache. Dumitru Sechelariu l-a anuntat pe noul primar ca bugetul primariei a fost cheltuit deja pe un an si jumatate.

×
Subiecte în articol: eveniment primar dumitru sechelariu