x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Boutique du Pain

Boutique du Pain

de Loreta Popa    |    15 Noi 2009   •   00:00
Boutique du Pain
Sursa foto: /wunderman

Făină, apă, drojdie, puţină sare, şi pur şi simplu nu îţi vine să crezi ce miracol se naşte din aceste ingrediente... Puţine lucruri sunt atât de magice şi vitale. Poate nu întâmplător, cel mai nou bistro franţuzesc din Capitală, Boutique du Pain, a fost inaugurat oficial la 6 noiembrie pe ritmurile muzicii lui Edith Piaf.



Situat în centrul Micului Paris, Boutique du Pain este o încântare pentru simţurile gurmanzilor care îi trec pragul. Într-o atmosferă de bistro modern, întregită de un recital de muzică franţuzească interpretată de formaţia Tomis Quartet, invitaţii participanţi la inaugurare au degustat specialităţile principale: quiche, sandvişuri, diferite tipuri de baghete, salate proaspete, produse de patiserie fină, dar şi specialităţile de pâine preparată după reţete autentic franţuzeşti. La eveniment au participat atât invitaţi din mediul de afaceri şi presa, cât şi persoane din lumea mondenă.

Conceptul bistroului va fi extins sub formă de franciză şi în alte locaţii. Bistroul din Bucureşti este deschizătorul de drumuri, căci după modelul lui vor fi deschise şi alte francize în ţară. Până la sfârşitul anului se preconizează deschiderea unui al doilea bistro Boutique du Pain, la Cluj.

Conceptul Boutique du Pain are la bază pasiunea pentru produsele de panificaţie şi patiserie fină îmbinată cu dorinţa de a servi clienţilor săi cele trei mese principale ale zilei, într-o manieră ŕ la francaise. Este alegerea ideală în orice moment al zilei. Poţi lua micul dejun în drum spre birou, poţi servi prânzul alături de cei dragi, de ce nu o întâlnire de afaceri, iar seara îţi poţi alege una din specialităţile de pâine sau patiserie pentru acasă.

Simplitatea reţetelor şi ingredientele de cea mai bună calitate dau un plus de savoare produselor oferite de Boutique du Pain. Pentru a păstra gustul autentic al reţetelor franţuzeşti, atât ingredientele, cât şi tehnologia sunt aduse direct din ţara de origine, cunoscută pentru brutăriile sale şi pentru fineţea produselor de panificaţie. Pâinea este elementul de bază, iar diferitele specialităţi de pâine, gen pâinea ţărănească, pâinea de secară sau cea cu şase tipuri de seminţe sunt preparate după metode clasice franţuzeşti, punând în evidenţă un gust deosebit faţă de alte produse locale. Printre specialităţile de pâine ce pot fi degustate în acest colţ de Paris se numără pâinea ţărănească. Ingredientul special al reţetei acestei pâini este tipul de făină folosit şi gradul ridicat de fermentare de cel puţin 4 ore la care este supus aluatul. Rezultatul este o specialitate de pâine crocantă în exterior, dar deosebit de pufoasă în interior. Acest tip de pâine există şi în varianta îmbogăţită cu seminţe de mac, măsline sau seminţe de susan. Pâine este un cuvânt încărcat cu o anumită sacralitate. Arta de a face pâine este unul dintre elementele tipice ale culturii occidentale, care adună diferite tradiţii şi care capătă diferite forme şi numeroase gusturi, în funcţie de locul şi de ingredientele care sunt folosite.

×
Subiecte în articol: esenţe tari