x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Deputatul Boldea cere urgentarea investigaţiei la Maternitatea din Galaţi

Deputatul Boldea cere urgentarea investigaţiei la Maternitatea din Galaţi

de Daniel Mihalascu    |    25 Ian 2010   •   00:00

Deputatul PDL Mihai Boldea, avocat de profesie şi fratele directorului Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, a emis ieri un comunicat de presă prin care cere măsuri imediate din partea forurilor competente. Parlamentarul cere urgentarea investigaţiei privind moartea Petronelei P, şI a copilului său nenăscut, în Maternitatea din Galaţi. Totodată, Mihai Boldea cere şI evaluarea de urgenţă a managerului maternităţii, medicul Anamaria Hărăbor.

"Tragedia de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Galaţi trebuie investigată de urgenţă de către Colegiul Medicilor iar Ministerul Sănătăţii are datoria de a grăbi procedurile în acest caz. Avem de a face, la prima vedere, cu un posibil caz de malpraxis, dar cred că adevărata problemă este managementul slab şi slaba gestiune a resurselor medicale de infrastructură şi financiare din Galaţi", a declarat deputatul PD-L Mihail Boldea. El spune că moartea pacientei de 40 de ani şi a copilului său nenăscut reprezintă o tragedie care putea fi preîntâmpinată dacă se intervenea la timp şi dacă se luau deciziile necesare neîntârziat.

"Întârzierea de câteva minute face diferenţa între viaţă şi moarte în astfel de cazuri iar medicul de terapie intensivă Anamaria Hărăbor, care este şi managerul Spitalului, trebuia să ştie acest lucru. O anchetă riguroasă se impune în acest caz iar Ministerul Sănătăţii trebuie să vadă dacă menţinerea doamnei doctor la conducerea Spitalului mai este oportună", a declarat deputatul Boldea. El spune că este la curent cu greutăţile prin care trece sistemul de sănătate din Galaţi şi că se impun măsuri pentru ca acesta, chiar în lipsa resurselor financiare, trebuie să devină eficient şi orientat spre pacient. "Mi se pare cel puţin straniu că în oraşul Galaţi, cu o populaţie de 350.000 de persoane, toate tratamentele în ambulatoriu se fac la Spitalul Judeţean pentru că Policlinca din bulevardul Primăverii a fost desfiinţată pentru a face loc cursurilor studenţilor de la Medicină", spune Mihail Boldea. El a precizat că este clar că sistemul sanitar este subfinanţat dar a adăugat că un management bun poate preveni multe tragedii.

×
Subiecte în articol: special