x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special I-a promis 4,5 milioane de euro, apoi a înjunghiat-o de 18 ori

I-a promis 4,5 milioane de euro, apoi a înjunghiat-o de 18 ori

de Istvan Deak    |    01 Aug 2012   •   20:26
I-a promis 4,5 milioane de euro, apoi a înjunghiat-o de 18 ori

Marti dimineata a inceput, in sala E116 a Judecatoriei din ora[ul german Dusseldorf, procesul in care turcul de origine germana Arif Yavuz Dundar (42 de ani) este acuzat ca a ucis-o pe romanca Cristina Blidar (25) din Salonta, in noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2012 in hotelul de lux Radisson-Blue din Dusseldorf.

(Jurnalul.ro a informat despre cazul romancei aici: Culisele incredibile ale cazului romancei injunghiate la Dusseldorf)

Crima a ingrozit Germania si facut inconjurul presei germane, iar in cele din urma a ramas in atentia jurnalistilor de la publica]ia Express, care au denumit cazul 'Crima din Hofburg'. Procurorul de caz, Christoph Kumpa, a declarat ca anchetatorii au plecat de la premisa ca mobilul crimei au fost banii. 'Agresorul i-a promis victimei o suma mare de bani pentru a o determina sa renunte la activitatea ei. Ea si-a dat seama ca acesta nu dispune de acesti bani, a incercat sa se desparta de el, iar agresorul, intr-un exces de furie, a injunghiat-o in mod repetat, cauzandu-i decesul', a subliniat Kumpa. In prima zi a procesului, procurorii au prezentat fotografii cutremuratoare de la locul crimei, camera 601 al hotelului de lux. 'Pete de sange, urme de violenta si un cadavru pe jumatate gol', se puteau vedea in imagini. Procurorii solicita condamnarea lui Arif D. pentru injunghierea mortala a romancei, insa invinuitul neaga ca si-ar fi ucis 'iubita'. Medicul legist Benno Hartung a prezentat 'protocolul de la o baie de sange'. 'Initial am vazut doar cateva pete mici de sange pe canapea. Apoi am gasit o balta de sange langa pat. Experienta de pana acum ne-a dovedit ca petele de sange apar in momentul atacului, iar balta de sange reflecta locul unde a decedat victima. Pe corpul fetei am numarat in total 18 urme de injunghiere. Ea nu a murit pe loc, ci sangerarea i-a provocat decesul. Mai multe rani ne-au dat de inteles ca a existat o lupta, ea s-a aparat si a incercat sa opuna rezistenta. Urmele de pe covor dovedesc ca trupul ei a fost mutat din dormitor in baie, acolo unde a si fost descoperit a doua zi dimineata', a declarat medicul Benno Hartung. Arif a parasit hotelul inca din noaptea crimei si a fugit in Turcia, motivand ca n-ar fi ucis-o pe romanca si s-ar afla in cautarea adevaratului criminal. La inceputul lunii februarie, el s-a predat pe un aeroport din Germania.

Povestea Cristinei
Depozitia celei mai bune prietene a Cristinei, Violeta V, ar putea fi decisiva pentru elucidarea cazului. 'Arif D. a cunoscut-o pe Cristina B. intr-un club de noapte unde lucrase fata. El s-a indragostit de ea si a inceput sa ii trimita e-mail-uri de dragoste. Ea nu simtea nimic pentru el, insa barbatul de 42 de ani nu a renuntat. I-a spus fetei ca este bolnav de cancer si mai are doar putin de trait. I-a promis fetei ca o sa ii lase mostenire 4,5 milioane de euro, cu o singura conditie: sa renunte la activitatea ei si sa se intoarca alaturi de el in Romania. Cristina avea insa alte planuri. Fusese acasa cu ocazia sarbatorilor de iarna si se impacase cu fostul ei iubit din Romania, care permanent a crezut c` ea lucra \ntr-un restaurant. Voia sa isi intemeieze o familie alaturi de acesta. 500.000 de euro urmau sa ajunga in contul ei pana la finalul lunii ianuarie, insa in realitate Arif nu dispunea de acesti bani. Inainte de asta ii promisese o masina daca ar fi continuat relatia cu el. Ea a vrut sa ia banii, dar sa se intoarca la iubitul ei din Romania. I-am spus sa nu aiba incredere in acest barbat, dar nu m-a ascultat', spune prietena Cristinei, care a lucrat alaturi de ea la un serviciu de escorta din Germania si evoca astfel un posibil mobil al crimei. Ea a adaugat ca in ziua crimei a tinut legatura permanent cu Cristina si ca ultimul semn de viata a fost dat de ea in noaptea crimei in jurul orei 23. 'Mi-a dat un sms cu mesajul: Imi merge bine, te pup' a declarat tanara de 22 de ani.

Violeta V. a prezentat momentele-cheie ale relatiei ei cu victima. 'Ne-am cunoscut in octombrie 2010 la clubul de noapte unde lucram. Ea venise in Germania, fiindca se saturase de salariul mic pe care-l avea in Romania, unde lucra in contabilitate. Din iunie 2011 am devenit de nedespartit. In perioada iunie-septembrie 2011, am lucrat impreuna la un club de noapte din Koln. In octombrie 2011 am trecut la un bordel de pe strada Spichern, care are o filiala si in Dortmund. Acolo s-au intalnit Cristina si Arif D. in noiembrie 2011. Din ianuarie 2012, ea renuntase la activitatea de prostituata. Cu o saptamana inainte de crima isi daduse demisia de la club. A urmat o saptamana petrecuta alaturi de Arif. Ea isi anuntase prietenul din Romania de oferta de 500.000 de euro. El a avertizat-o ca nu va primi banii doar pe ochi frumosi. Arif ii cumparase bijuterii si chiar un bilet de avion spre Timisoara pentru a doua zi. Ea era hotarata sa plece in Romania, sa incaseze banii si sa nu se mai intoarca. In seara crimei imi spusese ca la ora unu urma sa ajunga acasa, dar n-a mai ajuns', a incheiat martora.

Jurnal modificat dupa crima
Avocatii lui Arif au prezentat, ca proba in favoarea clientului lor, un jurnal al acestuia de pe telefonul mobil. 'Cristina B a fost marea lui dragoste. El si-a notat toti pasii intr-o maniera foarte documentata in telefonul mobil. A fost jurnalul lui personal de dragoste. In dreptul fiecarui eveniment aparea 'intalnire cu Cristina', apoi ora, data si actiunile programate: iesim in oras, mergem la teatru. In incheiere scria si locatia aleasa. Pentru a-si exprima si trairile dupa evenimentele amintite, el a trecut si o scurt` descriere. Uneori isi programa si alarma ca sa isi aduca aminte sa noteze tot ce face. Despre seara crimei, Arif a notat: Ora 9 - sosire in hotel, micul dejun in hotel, masaj, wellness.

Ora 23.10 - am gasit-o pe Cristina moarta, am fost atacat si ranit de cineva, criminalul a scapat, panica, am fugit', au punctat avocatii lui Arif.

Cele scrise de Arif in telefon confirma declaratiile date de el autoritatilor, insa, dupa o expertiza atenta, procurorii au ajuns la concluzia ca anumite pasaje din jurnal au fost modificate dupa noaptea crimei. Procesul va continua saptamana viitoare, un prim verdict fiind asteptat abia in septembrie. (deak.istvan@jurnalul.ro)

×
Subiecte în articol: germania romanca crima