x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Cheloo e disperat de unii dintre concurenţii emisiunii iUmor: "Mă întreb dacă își bat joc de noi sau chiar sunt nebuni"

Cheloo e disperat de unii dintre concurenţii emisiunii iUmor: "Mă întreb dacă își bat joc de noi sau chiar sunt nebuni"

18 Mar 2017   •   23:06
Cheloo e disperat de unii dintre concurenţii emisiunii iUmor: "Mă întreb dacă își bat joc de noi sau chiar sunt nebuni"

Rapperul Cheloo e om de bază în juriul iUmor, cea mai nebună emisiună din persajul auhohton. Solistul trupei Paraziţii ne-a povestit prin ce cazne trece, alături de Mihai Bendeac şi de Delia, în timpul fimărilor. Îl disperă concurenţii nepregătiţi,  cu acte de comedie "primitive", care vin doar să se vadă la televizor.

Jurnalul Naţional: În al treilea sezon ”iUmor” sunt mult mai multe numere internaționale. Ce au în plus străinii la capitolul umor?

Cheloo: Se pare că străinii se iau mult mai în serios în momentul în care se prezintă la un spectacol de televiziune sau la un concurs. Nu vin la modul ”hai să încerc și eu”. Numerele sunt foarte lucrate, e clar că le au de ceva timp, sunt testate… Pur și simplu dau dovadă de mai mult profesionalism, chiar dacă s-a întâmplat să vină și cu chestii lipsite de umor.

Românii?

O mică parte dintre concurenții români vin cu gândul să câștige, să își ia banii. Și pentru asta lucrează acasă. În general cei care fac stand up sunt bine puși la punct. Au avantajul că vin din cultura noastră și îi înțelegem la toate capitolele. Le înțelegem starea, sursa glumelor lor, sursa nemulțumirilor care generează numerele de stand up. Restul sunt împărțiți în nebuni și oameni care se uită la televizor și își imaginează tradiționalul ”pot și eu”. Dacă ceva pare simplu la prima vedere, toată lumea crede că este la îndemână. Noi ca jurați, tragem aer în piept cu curaj și încercăm să fim cât de cât onorabili în exprimare și în comportament. Și nu ne iese întotdeauna.

Un număr bun te face să râzi chiar dacă eşti supărat

 

Ce ar trebui să aibă un concurent ca să îți atragă atenția?

Numere de comedie de calitate înseamnă un act artistic care să te facă să râzi necontrolabil - un număr care să te facă să uiți că ești în timpul unei filmări, că ești supărat în ziua respectivă, că te-au enervat cinci concurenți înainte.

Ce nu ai putea spune tu niciodată unui concurent?

La mine nu cred că există nimic ce nu aș putea spune. Am o nesimțire autoindusă care intră în funcțiune imediat ce intru în platou. Încă o dată mi-am asumat rolul de a stresa concurenții, de a-i pune în dificultate și a crea o atmosferă ostilă pentru ei. Și în plus, când unul dintre noi cedează, ceilalți trebuie să umple golul. Când Mihai se ia cu mâinile de cap și se bâlbăie de nervi, iar Delia se uită total șocată, intervin eu și le dau cu ciocanul în oglindă.

Cum ai descrie noul sezon, într-un singur cuvânt?

Într-un cuvânt nu pot, dar am să încerc într-o propoziție: este un sezon în care cel puțin 30% dintre concurenți nu ar fi trebuit să aibă acces în platou la filmări. O să vedeți de ce.

În ediția a doua te-ai ridicat în picioare și ai aplaudat o concurentă. În acest sezon se va mai întâmpla?

Am aplaudat-o pentru că a fost foarte tare și culmea, a și câștigat iUmor. Iar acum nu s-a întâmplat căci am îmbătrânit și nu mă mai țin "gladiolele".

Au fost și concurenți care te-au făcut să părăsești masa juriului?

Da, pentru că refuz să stau să privesc ceva ce nu își are locul acolo, din punctul meu de vedere. În anumite momente actul din fața mea era atât de primitiv, încât l-am considerat o bătaie de joc. Mi s-a părut că unii vin doar ca să ne testeze răbdarea, nu ca să meargă mai departe. Cumva, ”am venit să îmi bat joc de voi”. Alea sunt cele mai enervante numere când stai și te gândești dacă cineva își bate joc de tine sau sunt nebuni. Și de obicei am dreptate. Unii concurenți vin doar să se vadă la televizor și nu aduc nimic.

Care sunt cele mai enervante numere?

Sunt numerele de pantomimă nivel clasa a doua și numerele inexistente. Vedeniile de acasă puse puțin la punct pe drum, în mașină sau în tren, prezentate cu entuziasm. Alea sunt cele mai enervante momente. Cele care se termină cumva cu ”și ăsta a fost numărul meu. V-a plăcut?”. Păi așteptam să înceapă…

Cum alegi mesajele pentru tricouri?

În funcție de stare. Eu îmi fac mesajele, grafica, desenele. Dar nu am nicio direcție. Încerc să mi le termin cu puțin timp înainte de a începe emisiunea. Când fac tricourile pentru iUmor regăsesc o parte din modul haotic de a îmi scrie versurile. Folosesc aceeași tehnică dementă pe care nu pot să o descriu foarte bine, pentru că nu îmi dau seama cum funcționează. Dacă m-aș prinde cum funcționează, probabil că aș scrie mai multe piese pe an.

 

 

Mihai Bendeac: "Sunt traumatizat"

Chiar şi Mihai Bendeac, probabil cel mai "diliu" actor din România, se arată afectat de unele numere ale unor concurenţi pe care a fost nevoit să-I jurizeze. "Nu mai am decât amintiri vagi din timpul audiţiilor fiindcă, pentru mine, după un asemenea consum nervos, rămân traume, nu amintiri. Ce mi se pare însă notabil este faptul că, faţă de alte show-uri în care cei implicaţi consideră că participă la un proiect TV, noi trăim show-ul", ne-a spus Bendeac. Întrebat la ce grad de exasperare l-au adus numerele concurenţilor, actorul a răspuns pe nerăsuflate: "Remeron tablete"  - medicament pentru stări depresive.

Juratul, care poate fi văzut pe scenă în piesa "Bani din cer", la Teatrul de Comedie, ne-a spus părerea sa despre subiectul înmormântărilor, care pare a fi un laitmotiv al fiecărei ediţii de la iUmor: "Concurenţii care vin cu acest gen de show nu vor neapărat să câştige, ci cred că vin să ne cobească. De-ai dreacu şi de ambiţioşi ce sunt". Bendeac a fost uimit de un concurent care a venit drogat: "A venit unul pe care l-am simţit fumat. Eu am încercat să-l iau pe ocolite, el nimic. Cătălin (n.r. Cheloo)  a intervenit şi l-a întrebat direct: «Eşti fumat»?" Concurentul a răspuns afirmativ".

×
Subiecte în articol: cheloo iumor