x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "Iri-Alcatel", biografie romanţată

"Iri-Alcatel", biografie romanţată

de Carmen Dragomir    |    12 Ian 2012   •   21:00
"Iri-Alcatel", biografie romanţată

Micutul s-a nascut in urma cu 54 de ani la Ploiesti, intr-o familie modesta. Ion Columbeanu, tatal, era inginer-sef la Rafinaria nr. 7 Brazi, iar mama sa, Georgeta Columbeanu, contabil-sef la ADAS. Din ceruri o muzica s-a auzit, Ingerii & Excentric-Blues-Band au cantat si trei ursitoare l-au vizitat. I-au harazit la nastere sa fie mic la stat si mare la punga, i-au daruit itari batuti in cristale Swa­rovski, conversi din piele de crocodil, jacuzzi in care sa se scalde impreuna cu fotomodele minore, capatuiala pana la capatul batranetilor lui si al urmasilor lui si un fond lingvistic pirpiriu – ca sa se asorteze. I-au mai daruit si un cuvant sublim care sa-i calauzeasca intreaga viata: "misto", dar si un nume pe masura, Irinel-Juan- Jose-Manuel-Armando-Gonzalez-Amour. Pentru ca cei de fata au avut insa un moment de neatentie i-au zis, simplu, Iri. Pe cand avea 3 ani, micul Iri a primit in dar prima bicicleta. Asa s-a nascut dragostea sa pentru Bentley, Rolls-Royce si Jaguar. In primii ani de viata, micutul a locuit cu parintii intr-un apartament de doua camere, suferinta din care s-a nascut mai tarziu domeniul de la Izvorani, dotat cu pardoseala si scari din marmura masiva, geamuri si oglinzi din sticla de Murano.

In liceu, Iri avea plete si fuma in stil rebel. Valentele negustoresti i-au crescut o data cu tuleiele, primele depasindu-le pe cele din urma. La 14 ani, trimis in tabara in Franta, va­lorifica pe trotuarele galilor obiecte traditionale romanesti, pe care isi lua apoi toale, evident misto! Calatoriile sale la acea vreme se datorau tatalui, care a fost sef de protocol in toate guvernele Romaniei, de la Gheorghiu Dej pana in 2002. Dupa Re­volutie, Irinel s-a apucat de afaceri. "Dintr-o pura intamplare am ajuns sa ma asociez cu Alcatel. M-am intalnit in fata la Intercontinental cu doi francezi veniti sa semneze un contract cu Electromagnetica. Era 23 de­cembrie 1989, ei nu stiau cum sa plece mai repede din tara. Recunosc, a fost noroc chior! Au venit la mine si m-au intrebat daca vreau sa lucrez pentru ei", a marturisit el in urma cu cativa ani. Din acest moment a devenit cunoscut drept Irinel-Alcatel si a pus fundatia epopeei columbeaniste. In 2006, Irinel Columbeanu anunta ca a inventat cimentul perfect: columbeanitul. Cu 5,6 milioane de euro obtinuti printr-un credit pentru care a pus gaj mai multe terenuri cumparate la Ciolpani, Iri a deschis fabrica de columbeanit de la Targu Carbunesti, devenita ulterior Turbocim SRL. Cu mareata descoperire nu a realizat insa mare branza.

Averea lui Irinel Columbeanu era estimata la 60 de milioane de euro in anul 2006, 150 de milioane de euro in 2007, 40 de milioane de euro in anul 2008 si 7 milioane de euro in anul 2009. In 2010 si 2011 nu a mai intrat in Top 300, fapt pus pe seama scandalurilor mediatice care au pri­vit viata sa personala – povesti redundante pentru a mai fi amintite aici. Trecem in revista doar relatiile cu creatoarea de moda Romanita Iovan, cu cantareata Ana Lesko si cu fotomodelul Monica Gabor, cu care s-a casatorit, de care a divortat si cu care are o fetita – Irina Columbeanu.

Dupa aproape cinci ani de casatorie cu Iri, anul trecut, in februarie, Moni a decis sa divorteze

×
Subiecte în articol: irinel columbeanu