x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje "Bambuista de la malul mării": a schilodit un om cu BMW-ul cadou de majorat şi a scăpat nepedepsită

"Bambuista de la malul mării": a schilodit un om cu BMW-ul cadou de majorat şi a scăpat nepedepsită

de Alina Turcitu    |    06 Iun 2012   •   18:53
"Bambuista de la malul mării": a schilodit un om cu BMW-ul cadou de majorat şi a scăpat nepedepsită
Un serial despre o noua "specie" de soferi: tinerii de bani gata care ucid sau schilodesc oameni in trafic.Cei mai multi conduc bolizi primiti in dar de la parinti. De ani de zile Justitia nu se atinge de ei, lasandu-i in libertate


"A fortat trecerea pe rosu, a apasat acceleratia, a intrat in intersectie cu 90 la ora, a lovit o KIA, din KIA s-a suit pe trotuar, de pe trotuar pe scari si dupa aceea pe piciorul meu. Domne, zic, impingeti masina asta de pe mine, sa pot sa-mi scot si eu piciorul! Cand m-am uitat eu la picior, jumate din el era format doar din niste bucati de oase, asa. Si am strans oasele, zic sa nu se piarda, sa mi le puna doctorii la loc. Piciorul meu atarna in niste zgarciuri, tendoane si vene. Moare asta, legati-l cu ceva, am auzit o voce langa mine. Luati cureaua mea si legati-ma cu ea, le-am zis. Pana la urma am ajuns tot la operatie. Am facut cinci in total, doctorii tot taiau din picior si mi-l scurtau. Imi spuneau ca singura solutie e sa-l tai de tot. Eu gandeam ca mai bine mor decat sa raman fara picior. Cand mi l-au taiat am vazut totul in oglinda. Piciorul incepuse sa putrezeasca. Mai usor, ca ia foc fierastraul, zicea un doctor. Ca tot taiau din os, poc, poc si uite asa cadeau bucatile de carne", ne povesteste Gheorghe Chioaru.

Avea 70 de ani cand s-a trezit peste el cu un BMW venit de nicaieri. Statea pe treptele Teatrului Fantasio din Constanta si citea linistit un afis, ca multi altii din jur. Cum sa-i treaca prin minte ca o masina oarecare poate sari din intersectie direct pe piciorul lui, fara sa aiba el nici o vina? La volanul BMW-ului era chiar Anastasia Tanase, mare vedeta locala, fiica de comisar la Garda Financiara. Familia Tanase este una dintre cele mai bogate si mai influente familii de macedoneni din tara. Nu stia el la momentul accidentului ca Anastasia, la 18 ani, abia isi luase permisul si deja stransese o colectie de 7 sanctiuni rutiere pentru viteza si nepurtarea centurii de siguranta. Era si atunci, ca si acum, o mare iubitoare de cluburi si distractii, astfel ca ziarele mondene o botezasera "bambuista de la malul marii". La multe distractii a iesit cu Raducu Mazare jr, cu care este buna prietena.

"Iti tai un picior si iti dau un milion de euro, hai, vrei?"
Au trecut doi ani de atunci – si deocamdata Anastasia scapat basma curata in fata legii. O vreme, imediat dupa accident, a putut sa conduca linistita, caci Politia nu i-a suspendat permisul. Si lucrurile nu s-au oprit aici. Din 2010 si pana acum dosarul nici macar nu a ajuns in instanta, ci zace inca la Parchet. O vreme a stat la Parchetul Constanta, unde fata a fost gasita nevinovata. Apoi, cazul s-a mutat la Bucuresti, unde s-a rasturnat situatia, iar expertizele au gasit-o pe ea vinovata. Acum, cu acest rezultat, dosarul trebuie sa ajunga la Judecatorie, dar Parchetul General tot amana sa-l trimita. De ce? Nu se stie, Parchetul nu a oferit inca nici o explicatie.

In cei doi ani de amanari si expertize, Anastasia s-a bucurat de viata, a mers in continuare prin cluburi si s-a distrat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. In vremea asta, Gheorghe Chioaru s-a chinuit cu cinci operatii si cu spaima ca niciodata nu va reusi sa stranga bani sa-si cumpere o proteza. Pana la urma a avut noroc si i-a donat-o un om de bine. Asa, a putut sa se ridice din pat si sa invete sa mearga din nou, pas cu pas.

Familia Tanase, spune el, nu s-a aratat niciodata dornica sa-l ajute cu ceva. Asa, cu proteza primita de la altul, Gheorghe Chioaru isi vede mai departe de viata si chiar reuseste sa mearga la birou. N-are incotro; stie ca mii de pensionari depind de ajutorul lui: doar este presedintele Federatiei Nationale Omenia a Caselor de Ajutor Reciproc. Isi iubeste munca si de ani de zile lupta neobosit pentru drepturile pensionarilor. Insa parca nimic nu mai e la fel ca inainte. Se misca greu, leganandu-se, uneori scrasnind din dinti de durere. Dar, la cat de ambitios este, nu lasa sa se vada nimic. Cheltuieste in fiecare luna cateva sute de lei pe tratamente, numai din pensia lui.

Pe Anastasia a dat-o in judecata si i-a cerut despagubiri de un milion de euro. Stie ca n-o sa obtina niciodata atat, dar ar vrea sa-i dea o lectie, macar. "Un picior nu-i ceva ce poate fi platit: iti tai un picior si iti dau un milion de euro, hai, vrei? Ea trebuie sa raspunda in fata Justitiei. O parte din banii obtinuti in instanta as vrea sa ii donez pensionarilor", spune Gheorghe Chioaru.

"Ma, daca eu il educ prost pe asta, el o sa iasa un descreierat"
"Asta ar fi o pedeapsa pentru parinti, nu pentru ea. Caci mama si tata au educat-o prost. Pentru inceput, puteau sa-i cumpere o masina mai simpla, care se misca mai incet, nu chiar un BMW X6. Asta e atat de puternica, incat imediat cum apesi acceleratia iti si fuge de sub fund. In cateva secunde prinde 100 de kilometri la ora", adauga el.

Cand isi scoate proteza si se aseaza pe pat, la relaxare, o mai cauta uneori pe net pe Anastasia. Asa, i-a descoperit fotografiile de la majorat, cand familia i-a daruit BMW-ul la o super – petrecere cu mult fast. Organizasera cheful intr-un club elegant din Constanta, special pentru ea. Gheorghe Chioaru stie pozele astea pe dinafara, dar chiar si asa, de cate ori priveste imaginile cu masina inconjurata de artificii sau prinsa frumos intr-o funda uriasa de cadouri, tot i se urca sangele la cap. Si asa, tot stand la pat si meditand, a ajuns la o concluzie: " Imbogatitii peste noapte vor ca odraslele lor sa traiasca foarte bine. Este firesc. Dar ei nu se gandesc: ma, daca eu il educ prost pe asta, el o sa iasa un descreierat. Si fiindca nici unul nu-si pune intrebarea asta, vedeti cate accidente de circulatie se intampla cu copiii de bani gata?"

Tatal Anastasiei, Constantin Tanase, ne-a declarat ca fiica sa nu este vinovata de producerea accidentului. El sustine ca fata a intrat pe verde in intersectie, iar tot tam-tam-ul s-a iscat in presa doar fiindca el este functionar public. Altfel, ne-a mai spus Constantin Tanase, fiica lui este tanara si orice ar fi, ea trebuie sa se bucure de viata. "In nici un caz nu va merge la manastire sa se calugareasca. Mi-a mai zis cineva la cateva luni dupa accident ca a vazut-o la o nunta. Nu trebuia sa se duca la nunta? Aflati ca sotia mea cand merge duminica la biserica se roaga si pentru sanatatea domnului Chioaru, ca suntem crestini ", a mai spus tatal.

×