x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Paranormali au fost, escroci sunt încă! Cum i-au stricat ”dacii” casa lui Doru Braia

Paranormali au fost, escroci sunt încă! Cum i-au stricat ”dacii” casa lui Doru Braia

de Toma Roman Jr    |    29 Aug 2012   •   11:41
Paranormali au fost, escroci sunt încă! Cum i-au stricat ”dacii” casa lui Doru Braia

Pe colegul jurnalist Doru Braia il cunosc de ceva vreme. Chiar daca ne-am aflat uneori pe pozitii divergente politic, i-am apreciat consecventa, ca de cand il stiu e taranist si monarhist. Cand a vrut sa ne vedem, credeam ca o sa discutam despre M.S. Regele Mihai. Ei bine, nu, era vorba despre daci paranormali.

Dacomanii la atac

De prin anii 70, Nicolae Ceausescu a incurajat "dacismul', in incercarea de a se gratula cu "legitimitate istorica'. Ciracii lui culturali faceau un "arc peste timp' intre Nea Nicu si Burebista. Din mixtura de dacism si protocronism au rezultat aberatii istorice cum ar fi ca dacii au descoperit America, apa calda, au inventat bocancii si electricitatea, ca romanii erau de fapt traci, sau ca dacii se produceau la un misterios instument muzical numit dacofon. Ceausescu isi asociase in demersul sau si diversi diasporezi aflati in legaturi suspecte cu regimul sau, precum miliardarul Iosif Constantin Dragan (care edita si o fituica, "Noi tracii') si doctorul Napoleon Savescu din SUA.

Imediat dupa 1990, toata tevatura asta s-a diminuat considerabil, fiind considerata propaganda ceausista, pentru ca, de cativa ani, dacomanii sa revina im forta. Gregorian Bivolaru, generalul Mircea Chelaru, Pavel Corut, Daniel Roxin si alti smecheri si dezaxati ai micului ecran au prins brusc drag de sarmanul Zamolxe si si-au dat seama ca pot face cariera pe spinarea dacilor, despre care se stiu atat de putine incat se poate spune aproape orice. Oamenii astia si altii precum un nene Vladimir Brilinski (asta da, dac!) intitulat "Pazitorul Cetatilor Dacice', o parapupu care vede voci, Elena Bilt, unul "contele Incapucciato', cunostiita veche pe care o banuiesc de maladii la cap, niste domni autodenumiti Remer Ra si Melfior Ra, care sunt specialisti in "comunicari cu fiinte din alte spatii si dimensiuni' precum si "vortexul sacru si arborele vietii dacice' se strang pe la tot felul de "congrese de hermetism si ezoterism' de prin 2011. Anul asta au tinut o adunatura d-asta la Cluj, in luna mai.

Putem spune ca avem de-a face cu un cartel de daco-ocultisti, care se sustin reciproc pentru a face bani din daco-turism (pazitorul ala umfla 1190 de lei pentru 7 zile de asa ceva, loc in camera dubla), conferinte si "tabere spirtuale' inepte, vanzari de carti si DVD-uri cu bazaconii.

Mai jos veti putea citi legatura dintre Doru Braia si zeama asta de legume rancede.

Supa de usturoi

"Ai cunoscut-o pe nevasta-mea, Monica?'- asa m-a luat Doru cand ne-am vazut sa bem o bere. Nu avusesem onoarea. "A disparut de acasa cu niste paranormali si se crede daca, mama soacra fiind unguroaica get-beget.' Imi venea sa completez "dac-bedac' dar nu-mi venea sa fac misto de necazul omului. Dupa Doru, care cunoaste modul de lucru al sectelor (inainte de 1989 i-a studiat pe scientologi, in Germania) totul a inceput dupa ce a avut-o drept invitat in emisiunea sa TV pe o cucoana Iuliana Gorea-Costin, fost ambasador al Republicii Moldova la Strasbourg, nevasta de primar decedat din Chisinau, actualmente angajata a Guvernului Romaniei. Doamna in cauza, cu care se vizita acasa, il tot invita la adunari si conferinte de "gnostici', sa mediteze si sa se regaseasca. Cum Doru nu se pierduse nicaieri, nu a pus botul, in schimb a marsat sotia lui, Monica. Pe timpul mai multor luni, "armonia conjugala', netulburata vreme de 14 ani, s-a depreciat progresiv. Sotia iubitoare devenise posaca, nu-i mai calca nici macar camasile cu care se ducea la emisiune. Tacea filozofic si disparea de acasa ore in sir. Cand Doru ii reprosa cate ceva, raspundea ca i se ingradeste liberul arbitru. Ingrijorat, prietenul Doru a crezut initial ca i se pun coarne. A aflat insa ca disparitiile nevestei erau cauzate de niste lungi conferinte si meditatii unele dintre ele tinute la Liceul Gheorhe Lazar si ca doamna sa a picat in admiratie pentru o samanita din Cavnic, numita Elena Bilt. Am verificat cine este persona in cauza si am tras concluzia ca e paranormala complet, comunica dincolo de moarte cu decedati proaspat, face pase energetice, inspira si expira extatic, se contopeste cu fericirea si scoate pe goarna cu accent ardelenesc cugetari de genul "fii atent la ce curge in viata ta', "no, daca omu spune ca tu stii, atunci chiar stii, no!' si publica truisme cum ar fi " permite vietii tale ce-ti doreste tainic sufletul'.

In luna martie anul acesta, lucrurile au explodat. Doamna Braia nu mai gatise de multa vreme, dar apucata de o harnicie brusca, a facut 10 litri de supa de usturoi, pe motiv ca asta haleau dacii. Doru a stambat din nas, a spus ca nu mananca porcarii, nici macar strabune si a plecat sa-si faca emisiunea. Cand s-a intors, doamna fugise deja spre shambala geto-daca. O vreme stie ca a stat la moldoveanca initiatica. Acum, mi-a spus ca are informatii ca sotia sa s-ar afla la Costinesti, la spirala zamolxistului fugit Grieg Bivolaru. Trist, Doru mi-a spus: "Nu m-am purtat niciodata rau cu ea. Tin la ea mult, dar habar nu am daca o sa se intoarca sau nu, e grav cand o apuci pe cai d-astea, "spirituale'. Am vrut sa-ti povestesc toate astea, Toma, fiindca macar asa isi vor da seama unii ca nu e bine s-o apuci pe carari d-astea!'.

Si eu am ezitat putin inainte sa public povestea asta trista. Nu eram hotarat daca sa scriu sau sa-mi deschid un "biznis' (grafiat asa fiindca seamana cu varza, viezure, manz) si sa predau cursuri de "tantra geto-daca' fiindca public-tinta, din pacate, exista.

×
Subiecte în articol: casa daci paranormal escroci