x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Pentru naivi - Calea lui Cra

Pentru naivi - Calea lui Cra

de Toma Roman Jr    |    13 Aug 2005   •   00:00
Pentru naivi - Calea lui Cra

In Bucuresti exista un personaj care zice ca e reincarnarea zeitatii egiptene Ra. Incredibil, dar are si adepti, carora le ia bani ca sa-i invete sa leviteze si sa "clarmiroasa".

De catva timp, pe peretii si stalpii din centrul Bucurestiului au aparut niste afise care indeamna onor publicul cititor sa o apuce pe "Calea lui Ra". Adica, pentru "numai 1,5 milioane de lei si in doar 5 zile, o sedinta de trei ore zilnic", sa poata deveni specialist in "clarauz, clarviziune, clarmiros, inedie, invizibilitate, levitatie" si multe altele. Cum de mic imi doream sa ma fac invizibil cand eram scos la tabla, iar devenit ceva mai mare mi-am dorit de multe ori sa levitez de la niste sedinte plicticoase, am pornit pe Calea lui Ra. In plus aveam nasul infundat si eram tentat sa vad ce-i cu "clarmirosul".

Am sunat la numarul de telefon de pe afis si mi-a raspuns chiar Ra. Adica Horatiu Mihail, un vestit paranormal cu aparitii la OTV, bun prieten cu teleastii para-pupu de talie mondiala Roberto Grosa si Viorel Pop, care inghit pamblici si fac tumbe "indirect" la aceeasi institutie. Horatiu a zis ca e reincarnarea lui Ra, a fost cooperant si ne-a fixat un rendez-vous intr-o statie de autobuz din buricul targului. Horatiu, zis si Ra, e un june brunet, cu coada, ceva dinti din material galben si muschi (in existenta actuala a facut culturism). L-am gasit inconjurat de adepti. Adica, roiau pe langa el vreo trei doamne intre doua varste, usor abulice, si un tanar slab si blond, cu privirea pierduta si o cruce celtica atarnata la gat. Am fost invitati intr-un apartament din apropiere, unde se desfasura cursul.

OAMENII CARE VAD VOCI. Am ajuns si ne-am descaltat la intrare, cu o mica spaima, sa nu ne leviteze incaltarile. Am fost introdusi intr-o camera plina de mistere, unde fumega miraculos ceva, pe perete era o yantra, iar de undeva se auzea o muzica astrala, in surdina. Adeptii lui Ra s-au asezat pe niste perne insirate in linie dreapta pe jos. Semanau cu un grup de ciori care stau pe un fir de telegraf. Speram sa-si ia si zborul, dar am purtat doar discutii teoretice. Cica Horatiu a murit clinic si a inviat de vreo sase ori, timp in care s-a prins ca e reincarnarea lui Horus si a lui Ra. Vindeca toate bolile prin credinta, canta, leviteaza si baleteaza. Stie tehnici secrete, pe care le dezvaluie doar cursantilor platitori.

Ne-a explicat cum, cu o saptamana in urma, el si cursantii s-au facut invizibili pentru o domnisoara care-i cauta din ratiuni obscure printr-un parc, cum vede el pe unde-s persoanele disparute, dar, din pacate, autoritatile nu-l contacteaza sa le spuna si lor. Una din doamnele de pe covor s-a trezit si ea spunand ca a decolat fara sa-si dea seama si a stat in aer 40 de secunde. Ala cu crucea celtica la gat zicea ca a postit fara apa si mancare o caruta de timp. La cat de slabanog e, chiar l-am crezut. Maistru’ spiritual ii dadea inainte, iar adeptii tot confirmau cum vad voci, aud mutre si viseaza-n culori viitorul patriei. Care viitor e sumbru, caci in curand vine Apocalipsa. Pana la Apocalipsa insa, bineinteles fiindca banii nu-s importanti, Horatiu vrea sa stranga donatii pentru un "centru spiritual", sa vanda CD-uri cu "filme initiatice" si "carti spirituale".

IN ZBOR. "Dau din maini de trei ori si levitez ca elicopteru’"

APOCALIPSA DE DUPA COLT. Dupa o melodie pe care am mai auzit-o si de la alti initiati, in viziunea zburatoarelor de pe "calea lui Ra", Romania e "centrul spiritual al lumii". Cica Iisus si cei 12 apostoli sunt reincarnati p-aci si asta-i un semn ca e pe aproape "cataclismul final". Modest, Horatiu nici nu a afirmat, nici nu a infirmat ca el e, de fapt, reincarnarea lui Iisus si ca mai contine inca vreo 50 de alte entitati in creieru-i de arama, dar ne-a spus ca Mesia duce o existenta de roman obisnuit. In contrapartida, in putredul Occident, la Londra, taman in Cartierul de Est sade Antihristul, care si-a luat numele de "Lordul Maitreya" si se considera "Invatatorul Luminii". Am tras concluzia ca e vorba de mentorul lui Gigi Becali, care se crede si el "Razboinicul Luminii". Cum prin Bucuresti mai circula, acum cativa ani, un nebun care-si spunea Maitreya si incerca sa vindece omenirea cu propriul scuipat, am intrebat daca exista vreo relatie de rudenie intre personaje. Ne-am linistit putin cand am aflat ca nu, dar ne-a luat iar angoasa cand Ra ne-a anuntat ca in timpul "cataclismului final", care va fi repede, "iarna, intr-o zi de Sabat", nici mai mult, nici mai putin de 72 de ore nu o sa fie curent electric. Pe langa beleaua asta, probabil ca nu vor merge nici bateriile, fiindca "vor functiona doar ceasurile mecanice si vor arde doar lumanarile sfintite". Asta ne-a facut sa credem ca guru din fata noastra are probabil un contract de publicitate cu o fabrica de ceasuri mecanice din Albania si reprezinta pe pamant o uzina de facut lumanari sfintite. Guru stie si cum sa scapam de cataclismul asta: sa stam inchisi in casa, sa ne rugam, sa ne uitam cuminti la lumanari si ceasuri pana trec 72 de ore si nu care cumva sa deschidem usile si ferestrele, ca intra necuratul peste noi. Dupa orele fatidice va incepe "noua era", care va fi "profund spirituala" si o sa putem sa mergem fiecare-n treaba noastra. Asa am mai descoperit inca o dimensiune a interlocutorului nostru: noi ne-am simtit cei trei iezi cucuieti, iar pe el l-am considerat instantaneu capra care vrea sa ne fereasca de lup. Cum orele devenisera inaintate si riscam sa nu mai gasim deschise pravaliile de lumanari si ceasuri, am vrut sa nu-i mai tinem din vazut si auzit cai verzi pe peretii patriei pe atat de primitorii nostri prieteni. Dupa ce am regasit incaltarile, ceva mai pure decat le lasasem, si ne-a calmat, am levitat cu autobuzul 131 pana la redactie.

PRECOCITATE
"Primele experiente paranormale le-am trait in jurul varstei de 5 ani. Aflandu-ma in pericol de moarte, am fost nevoit sa ma teleportez pentru a-mi salva viata, iar in ceea ce priveste telekinezia, imi amuzam colegii, mutand diverse jucarii prin concentrare si puterea cuvantului" - Horatiu Mihail, zis Horus-ra

OCHIU’ MAGIC
"Ofer evolutie spirituala rapida, dezvoltarea puterilor paranormale, prin trezirea energiei Kundalini. Deschid cursantilor al treilea ochi si prin clarviziune ne vizualizam aurele si chipurile vietilor anterioare" - Horatiu Mihail clarvazator

×
Subiecte în articol: reportaj ne-a horatiu