x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Uluitor! Pe locul unde a existat Casa Teodorenilor se va inalta un bloc!

Uluitor! Pe locul unde a existat Casa Teodorenilor se va inalta un bloc!

de Cristinel C. Popa    |    08 Dec 2015   •   21:00
Uluitor! Pe locul unde a existat Casa Teodorenilor se va inalta un bloc!
Sursa foto: Foto - Cristinel C. Popa

Nici vorba de muzeu literar. Nici macar o placuta pe poarta care sa aduca aminte muritorilor ca pe aici a trecut candva scriitorul Ionel Teodoreanu si fratele sau, Pastorel!

Nu! Astazi Primaria Iasi a eliberat un certificat de urbanism prin care se unda verde construirii unui bloc pe spatiul unde a fost casa Teodorenilor.

Asadar, un ansamblu de locuinte se va ridica pe locul in care, in urma cu doar cativa ani, inca mai statea in picioare casa celor doi scriitori.

Acum, un fost parlamentar PDL de Suceava, Teodor Hauca, a obtinut un certificat de urbanism pentru a construi imobile pe strada Zlataust 7 A.

In imobilul care a fiintat la acea adresa pana in anul 2010 a trait candva scriitorul Ionel Teodoreanu alaturi de bunicii sai. Cladirea a fost declasata de pe lista monumentelor in anul 2005, apoi a fost lasata in paragina si ulterior demolata.

Proprietar a fost in ultii ani Teodor Hauca. Recent, acesta a fost cercetat intr-o ancheta a DNA Iasi, alaturi de judecatorul Dan Anton, cei doi fiind acuzati de trafic de influenta, instigare la abuz in serviciu si violarea vietii private.


Foto - Cristinel C. Popa


Foto - Cristinel C. Popa

×