x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Şi-a învins handicapul şi a ajuns campion paralimpic! Eduard Novak, mândru să concureze pentru România

Şi-a învins handicapul şi a ajuns campion paralimpic! Eduard Novak, mândru să concureze pentru România

22 Sep 2012   •   10:58
Şi-a învins handicapul şi a ajuns campion paralimpic! Eduard Novak, mândru să concureze pentru România

Ciclistul Eduard Novak, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Londra, a vorbit in editia de vineri seara a emisiunii "Vorbe grele" de la Antena 3 despre cata putere iti trebuie sa pedalezi din Romania pana la aurul olimpic.

Eduard, de unsprezece ori campion national la patinaj viteza, a vorbit la "Vorbe grele" despre accidentul stupid care l-a fortat sa-si incheie cariera in patinajul de viteza, si l-a adus, in prezent, sa pedaleze in fiecare zi zeci de kilometri alaturi de sportivi profesionisti.

Eduard Novak spune ca nu i-a fost greu sa se apuce de ciclism, despre care marturiseste ca este foarte asemanator cu patinajul viteza, sistemul de antrenament fiind aproximativ acelasi.

"Am incercat sa fac foarte multe in acei ani (dupa accident - n.r.). Am terminat Dreptul, m-am angajat consilier juridic (...) dar nu s-a legat nimic de mine, chiar daca aveam succes", marturiseste Eduard Novak, care povesteste cum, dupa o viata petrecuta in sport, nu s-a putut da batut.

Desi s-a nascut in Miercurea Ciuc, Eduard se considera cetatean roman si i se pare firesc sa concureze pentru Romania.

"in sport, asa ceva nu conteaza. Este o onoare cand nu conteaza tara si pentru tine se ridica drapelul (...) si te simti mandru", a spus Eduard Novak.

×