x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Canotaj: Medalie de argint pentru România, în proba feminină de dublu vâsle, la Mondiale

Canotaj: Medalie de argint pentru România, în proba feminină de dublu vâsle, la Mondiale

01 Sep 2019   •   16:40
Canotaj: Medalie de argint pentru România, în proba feminină de dublu vâsle, la Mondiale

Echipajul format din Nicoleta-Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş a cucerit medalia de argint, duminică, în proba de dublu vâsle feminin, la Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz Ottensheim (Austria).

Aurul a fost obţinut de Noua Zeelandă, în 06 min 47 sec 170/1000, argintul a revenit României, în 06 min 48 sec 550/1000, iar bronzul a fost adjudecat de Olanda, în 06 min 49 sec 220/1000.

La masculin, Ioan Prundeanu şi Marian-Florian Enache s-au clasat pe locul 6 în Finala A (06:12.310).

Echipajul masculin de opt plus cârmaci, format din Alexandru Chioşeaua, Adrian Damii, Constantin Radu, Constantin Adam, Cristi-Ilie Pîrghie, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Alexandru-Cosmin Macovei şi Adrian Munteanu, a câştigat Finala B (05:38.910), încheind pe locul 7 în clasamentul final al probei. Ei mai au o şansă de a se califica la Jocurile Olimpice din 2020 la Regata de calificare de anul viitor, de la Lucerna.

În proba de simplu masculin, Mihai Chiruţă, a terminat pe locul 5 în Finala D şi locul 23 la general.

Prima medalie a României la Mondialele din Austria fusese adusă sâmbătă de echipajul masculin de patru rame fără cârmaci al României, format din Mihaiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari.

România a calificat până acum şapte echipaje la JO 2020: dublu vâsle feminin, categorie uşoară, patru rame feminin şi patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin şi dublu rame masculin.

Duminică, echipajul feminin de opt rame plus cârmaci poate obţine şi el biletul pentru Tokyo.
AGERPRES 

×
Subiecte în articol: canotaj campionatele mondiale