x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Argentina a anulat amicalul cu Israelul din cauza problemei palestiniene

Argentina a anulat amicalul cu Israelul din cauza problemei palestiniene

06 Iun 2018   •   15:10
Argentina a anulat amicalul cu Israelul din cauza problemei palestiniene

Meciul amical dintre selecționatele Argentinei și Israelului a fost suspendat din cauza escaladării violențelor, amenințărilor și criticilor aduse lui Messi.

Meciul ar fi trebuit să aibă loc pe stadionul Teddy Stadium din Ierusalim, pe 9 iunie, stadionul fiind construit pe pământul care până în 1948 a aparținut Palestinei.

În lumina acestor evenimente, presa israeliană scrie că Benjamin Netanyahu va discuta cu omologul său argentinian, Mauricio Macri, la telefon, scrie publicația argentiniană Minutouno.

Ambasadorul Palestinei în Argentina, Husni Abdel Wahed, își exprimase deja anterior dezacordul în privința desfășurării acestui amical.

Luna trecută a fost declanșată o campanie care cerea Argentinei să renunțe la acest meci.

”Nu este nimic ”amical” într-o ocupație militară sau apartheid”, au spus cei care au declanșat campania și care cer totodată terminarea ocuparea Palestinei, dreptul de a se întoarce acasa a palestinienilor refugiați și drepturi egale cu cetățenii isrelieni.

Mohammed Khalil, un forbalist palestinian, i-a cerut direct lui Messi să nu joace meciul.

Kalil a fost împușcat în ambele picioare pe 30 martie de către un lunetist israelian în timpul protestelor din 30 martie a.c. Una din rotulele paestinianului a trebuit să fie extirpată complet astfel cariera de fotbalist i-a fost terminată brutal.
 

×