x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Baku 2015. Primul caz de dopaj, la Jocurile Europene

Baku 2015. Primul caz de dopaj, la Jocurile Europene

18 Iun 2015   •   11:53

Tânărul boxer albanez Rexhildo Zeneli (19 ani), participant la Jocurile Europene 2015 de la Baku, a fost depistat pozitiv în urma unui control antidoping, acesta fiind primul caz de dopaj înregistrat la competiţia din Azerbaidjan, a anunţat Comitetul Olimpic European într-un comunicat.

Zeneli, care urma să debuteze vineri, în cadrul categoriei 60 kg, a fost testat pe 13 iunie, iar rezultatele au relevat prezenţa unui diuretic, Furosemid, în eşantionul de urină care i-a fost prelevat şi trimis apoi pentru a fi examinat la laboratorul din Seibersdorf (Austria), acreditat de Agenţia Mondială Antidoping.

Imediat după ce au intrat în posesia rezultatelor analizelor, organizatorii au decis să-l suspende din competiţie pe pugilistul albanez, al cărui caz urmează să fie analizat de organizaţiile internaţionale competente, precizează EOC.

Ediţia inaugurală a Jocurilor Europene de la Baku, la care România participă cu o delegaţie compusă din 147 de sportivi, a debutat pe 12 iunie şi urmează să se încheie pe 28 iunie.

Sursa - Agerpres.ro

×
Subiecte în articol: baku jocurile europene dopaj azerbaidjan