x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Cristian Chivu a obţinut licenţa de antrenor în Italia

Cristian Chivu a obţinut licenţa de antrenor în Italia

15 Dec 2017   •   18:27
Cristian Chivu a obţinut licenţa de antrenor în Italia
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Cristian Chivu, fostul fundaş al naţionalei României, a obţinut licenţa de antrenor în Italia, a anunţat vineri federaţia de fotbal din această ţară (FIGC). 

Cristian Chivu, care are 37 de ani, a obţinut licenţa UEFA A, a doua categorie de antrenor, după ce a urmat un curs special de 210 ore, rezervat unor foşti fotbalişti care au evoluat cel puţin şapte sezoane în Serie A. Chivu, care a avut 75 de meciuri pentru naţionala României, a jucat în Italia la AS Roma (2003-2007) şi Inter Milano (2007-2014). 

Alături de Chivu, alţi opt foşti jucători importanţi au intrat în posesia licenţei UEFA A. Aceştia sunt Fabio Galante, Amantino Mancini, Angelo Palombo, Luca Toni, Mauro German Camoranesi, Marco Amelia, Marco Cassetti şi Morgan De Sanctis. 

Chivu i-a felicitat pe Twitter pe cei opt colegi ai săi de curs. "Complimente tuturor antrenorilor din acest grup fantastic! Jos pălăria!", a scris el, potrivit site-ului 
fcinter1908.it 

Tehnicienii care au licenţa UEFA A pot fi antrenori principali la formaţii de juniori, inclusiv din categoria Primavera, şi la echipe din divizii inferioare, până la Serie C. De asemenea, ei pot fi antrenori secunzi în Serie B şi Serie A. 

Cristian Chivu este în prezent observator tehnic din partea Uniunii Europene de Fotbal (UEFA). 
AGERPRES 

×
Subiecte în articol: cristian chivu