x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Cutremur in Italia. Apel la solidaritate cu victimele, pe afişele meciurilor din Serie A

Cutremur in Italia. Apel la solidaritate cu victimele, pe afişele meciurilor din Serie A

26 Aug 2016   •   17:30
Cutremur in Italia. Apel la solidaritate cu victimele, pe afişele meciurilor din Serie A
Sursa foto: Foto: Vigili del Fuoco

Afişele meciurilor care se vor disputa în etapa a doua a campionatului italian de fotbal - Serie A - conţin îndemnuri la solidaritate cu victimele cutremurului care a zguduit, miercuri, această ţară şi care a făcut până acum 267 de morţi, scrie AFP.

În timp ce activităţile de salvare continuă în zonele calamitate, lumea fotbalistică din peninsulă se mobilizează pentru a veni în sprijinul celor afectaţi.

Potrivit sursei citate, toate partidele care se vor disputa în acest week-end vor începe cu un minut de reculegere în memoria celor decedaţi, iar Liga italiană de fotbal va face în cel mai scurt timp o donaţie pentru sinistraţi.

De asemenea, sumele care se vor strânge din vânzarea biletelor la partidele din primul eşalon valoric vor merge către cei afectaţi şi care au nevoie de ajutor.

Preşedintele clubului Lazio Roma, Claudio Lotito, care are rude în localitatea Amatrice, a anunţat că va demara sâmbătă o strângere de fonduri, înaintea partidei cu Juventus, în timp ce AS Roma va dona victimelor toţi banii care se vor strânge pe 3 septembrie, când echipa va juca un amical cu argentinienii de la San Lorenzo.

Sami Khedira, mijlocaşul german al lui Juventus, a anunţat că a donat în nume personal 20.000 de euro pentru victime şi că a scos la licitaţie un tricou care conţine semnătura sa, iar coechipierul său Paulo Dybala a anunţat că va scoate şi el la licitaţie tricoul pe care-l va purta sâmbătă, la meciul cu Lazio.

De asemenea, suporterii echipelor italiene s-au mobilizat în ajutorul sinistraţilor, unii donând diferite sume de bani, alţii deplasându-se în zonele afectate pentru a ajuta autorităţile în activităţile pe care le desfăşoară la faţa locului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cutremur italia seism victime serie a fotbal