x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Elisabeta Lipă: Numărul de sportivi calificaţi la Olimpiadă e foarte mic şi speranţele sunt reduse

Elisabeta Lipă: Numărul de sportivi calificaţi la Olimpiadă e foarte mic şi speranţele sunt reduse

12 Mar 2016   •   14:02
Elisabeta Lipă: Numărul de sportivi calificaţi la Olimpiadă e foarte mic şi speranţele sunt reduse

Ministerul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, este convinsă că România nu poate obţine un număr foarte mare de medalii la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice, în condiţiile în care numărul sportivilor care vor face deplasarea în Brazilia este mult mai mic decât la ediţiile precedente.


Lipă a declarat, sâmbătă, la Botoşani, că are încredere în sportivii români, însă crede că şansele de medalii depind, în mare măsură, şi de dimensiunea lotului participant la Olimpiadă.

''Eu mi-aş dori foarte multe medalii, dar sunt conştientă că la ora actuală avem un număr foarte mic de sportivi. Numărul de sportivi în comparaţie cu celelalte ediţii este foarte mic şi atunci e şi normal că şi speranţele sunt la fel de reduse'', a afirmat Lipă.

Acesta şi-a exprimat speranţa că, la canotaj, echipajul feminin de 8+1 va obţine calificarea la Olimpiadă, la fel ca şi naţionala de handbal feminin a României.

Ministrul atrage atenţia asupra lipsei bazelor sportive din României şi neintegrării copiilor în sportul de masă.

''Multe nu funcţionează în sportul românesc, pentru că nu ai baze. În momentul în care nu ai baze, nu ai nici performanţe. Sportul de performanţă se cerne tocmai dintre cei care participă şi sunt integraţi în sportul pentru toţi, sportul şcolar, sportul universitar, sportul gimnazial. Noi aici avem carenţe foarte mari şi vedem copii care sunt scutiţi în totalitate la orele de sport. Trebuie gândită o strategie, dar trebuie insuflat copilului dragostea pentru sport, dragostea pentru mişcare. Şi părinţii au o mare parte din vină, pentru că nu îşi lasă copii să facă mişcare, pentru că sportul nu înseamnă numaidecât performanţă, înseamnă sănătate'', a adăugat Lipă.

În prezent doar circa 40 de sportivi români şi-au asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro (5-21 august), dar numărul lor ar putea creşte simţitor în următoarele două luni, când sunt programate mai multe concursuri de calificare.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: elisabeta lipa olimpiada brazilia sportivi