x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Emma Răducanu este persoanlitatea anului în sport, în Marea Britanie

Emma Răducanu este persoanlitatea anului în sport, în Marea Britanie

20 Dec 2021   •   10:40
Emma Răducanu este persoanlitatea anului în sport, în Marea Britanie
Sursa foto: Hepta

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu, campioană la US Open, a fost aleasă personalitatea sportivă a anului 2021 de către BBC.

La 18 ani Răducanu a pus capăt unei așteptări de 44 de ani în Marea Britanie pentru o campioană de Grand Slam la simplu feminin, cu victoria sa de la Flushing Meadows.

Victoria ei a urmat unei curse până în turul al patrulea la Wimbledon, în iulie, la debutul ei pe tabloul principal de Grand Slam.

În urma votului publicului, scafandrul Tom Daley s-a clasat pe locul al doilea, iar înotătorul Adam Peaty pe locul al treilea.

"Este o mare onoare doar să mă aflu printre acești nominalizați. Felicitări vouă și tuturor realizărilor voastre", a spus Răducanu. "Sunt foarte fericit de acest lucru, am urmărit "Personalitatea sportivă a anului" în copilărie și este o onoare să mă aflu printre acești câștigători din trecut.

Acum în vârstă de 19 ani și aflată pe primul loc în clasamentul britanic, Răducanu devine prima jucătoare de tenis încoronată ca personalitate sportivă a anului de la Virginia Wade, în 1977 - ultima britanică care a câștigat un titlu de Grand Slam la simplu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emma raducanu