x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Emma Răducanu va fi pregătită de antrenorul german Torben Beltz

Emma Răducanu va fi pregătită de antrenorul german Torben Beltz

10 Noi 2021   •   10:00
Emma Răducanu va fi pregătită de antrenorul german Torben Beltz
Sursa foto: Hepta

Campioana de la US Open, Emma Răducanu, l-a numit pe germanul Torben Beltz ca nou antrenor, a anunțat britanica, după ce a fost învinsă, marți, în meciul de deschidere de la turneul de tenis de la Linz, Austria.

Răducanu, în vârstă de 18 ani, rămăsese fără antrenor de când s-a despărțit de Andrew Richardson, la două săptămâni după triumful ei surprinzător de la Flushing Meadows, în septembrie, unde a devenit prima jucătoare venită din calificări care a câștigat un turneu major.

"Este, evident, un mare privilegiu să lucrez cu un antrenor atât de experimentat. Sunt cu siguranță foarte entuziasmată să lucrez cu el pe tot parcursul pre-sezonului și până la anul", a declarat Răducanu, care fusese cap de serie numărul unu la Linz, reporterilor, după înfrângerea cu 6-1 6-7(0) 7-5 în fața chinezoaicei Wang Xinyu, venită din calificări.

"Am un sentiment foarte pozitiv cu privire la toată munca ce urmează să vină", a mai spus britanica.

Beltz, care s-a despărțit recent de compatrioata lui Angelique Kerber, a condus-o pe fostul număr unu mondial la câștigarea titlurilor de la Australian Open și U.S. Open, în 2016.

"Evident, a lucrat cu Kerber, care este o jucătoare atât de bună și care s-a descurcat extrem de bine și a câștigat trei Slamuri și cred că această experiență cu siguranță ajută pe cineva atât de neexperimentat ca mine...", a adăugat Răducanu.

"De asemenea, este un tip foarte pozitiv, vesel, care aduce o energie grozavă în echipă, așa că cred că și asta este important atunci când călătorești pe drumuri, pentru o perioadă destul de lungă de timp, în turneu."

În vârstă de 44 de ani, Beltz a mai antrenat-o pe croata Donna Vekic, între 2017 și 2020, ajutând-o să pătrundă în top 20, înainte de a se alătura din nou echipei lui Kerber, anul trecut.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emma raducanu