x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Fanii lui Maradona își amintesc de marele fotbalist la un an de la moartea sa

Fanii lui Maradona își amintesc de marele fotbalist la un an de la moartea sa

25 Noi 2021   •   10:20
Fanii lui Maradona își amintesc de marele fotbalist la un an de la moartea sa
Sursa foto: Hepta

Mii de fani ai marelui fotbalist Diego Maradona îi vor aduce un omagiu starului la împlinirea unui an de la moartea sa, pe fondul unor dispute juridice legate de modul în care a murit și al unor acuzații legate de relațiile din trecut, care amenință să-i păteze moștenirea.

Campionul mondial argentinian, cunoscut și sub numele de "Pelusa" pentru coama sa, sau ca "D10S" - un joc de cuvinte cu cuvântul "Dumnezeu" în spaniolă și celebrul său număr 10, a murit la 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, din cauza unui stop cardiac.

Născut într-un cartier sărac de la periferia orașului Buenos Aires, Maradona a devenit o icoană pentru argentinieni și pentru întreaga lume. A fost un erou în Napoli, unde a dus o echipă defavorizată, la gloria națională și europeană.

Diego Armando Maradona a fost imortalizat cu picturi murale și statui, precum și cu tatuaje. Copii - băieți și chiar fete - au primit numele marelui Dieguito.

"Diego ne-a făcut să simțim atât de multe lucruri", a declarat pentru Reuters, Ezequiel Rossi, un profesor de 34 de ani din Argentina.

"A fost minunat, să vezi acest copil care a început cu nimic și dintr-o dată a avut totul. Ne-a făcut să visăm și să ne imaginăm că și noi putem face lucruri mărețe".

Viața personală a lui Maradona a fost controversată, marcată de excese cu droguri și alcool, de mai mulți copii și de prietenii cu lideri controversați, printre care Hugo Chavez, în Venezuela, și Fidel Castro, în Cuba.

Săptămâna aceasta, o cubaneză care a avut o aventură cu Maradona în urmă cu două decenii, când ea avea 16 ani, iar el în jur de 40, l-a acuzat pe star că i-a "furat copilăria" și că ar fi violat-o.

"Nu pot justifica ceea ce a făcut în multe domenii ale vieții sale", a declarat Alejandro Sterli, un instructor de tir în vârstă de 61 de ani. "De aceea încerc să separ jucătorul de ființa umană".

Clubul italian Napoli, pe care l-a condus la titlurile din Serie A, în 1987 și 1990, va juca trei meciuri din noiembrie purtând tricouri cu imagini alb-negru ale tânărului Maradona.

Alte două dintre cluburile sale, Barcelona și Boca Juniors, vor concura într-o "Cupa Maradona".

Pentru mulți, joi va fi o zi plină de tristețe.

"Această zi este cea mai rea zi din viața mea", a declarat recent pe Instagram Dalma Maradona, una dintre fiicele sale.

"Simt că această zi nu este de onorat sau de comemorat, cu atât mai puțin de sărbătorit".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Diego Armando Maradona