x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Gary Neville îşi face casă subterană de 6 milioane de lire.

Gary Neville îşi face casă subterană de 6 milioane de lire.

20 Mai 2011   •   12:20
Gary Neville îşi face casă subterană de 6 milioane de lire.

Fostul international englez Gary Neville isi va construi, in apropiere de Bolton, o casa ecologica subterana in valoare de 6 milioane de lire sterline, care va avea forma unei flori cu sase petale, informeaza cotidianul The Sun.

Lucrarile de constructie vor incepe anul viitor, iar locuinta va ocupa o suprafata de 2.440 de metri patrati, urmand sa aiba patru dormitoare. Pe proprietate se va afla o centrala eoliana care va putea genera suficienta energie electrica pentru casa lui Neville si inca 12 vecini. Cele sase petale vor avea fiecare o tema - zona de mancare, de relaxare, de distractie, de lucru, de somn si de joaca.

Proprietatea va avea si capacitatea de a colecta apa de ploaie, va avea panouri solare si izolatie termica.

"Sotia mea Emma a fost initial putin ingrijorata, cand i-am spus ca vreau sa construiesc o casa ecologica. Dar Emma vede cat sunt facturile la energie in casa noastra. M-am hotarat ca vreau o perioada de tranzitie de cinci ani pentru a deveni cineva care are un impact mult mai mic asupra mediului inconjurator. Sper ca atunci cand casa va fi gata oamenilor sa le placa si sa fie inspirati sa faca schimbari in vietile lor", a declarat fostul fotbalist in varsta de 36 de ani, care a precizat ca locuinta sa va fi prima fara emisii de carbon din nord-vestul Angliei si a 17-a de acest tip din Marea Britanie.

Gary Neville si-a anuntat retragerea din activitate la 2 februarie, dupa o cariera intreaga petrecuta la Manchester United (1992-2011). Clubul din Manchester ii va organiza lui Neville un meci de retragere, saptamana viitoare, cu Juventus, pe stadionul Old Trafford.

×