x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Gimnastică: Federaţia americană cumpără o parte din centrul de antrenament deschis de soţii Karolyi

Gimnastică: Federaţia americană cumpără o parte din centrul de antrenament deschis de soţii Karolyi

26 Iul 2016   •   15:33
Gimnastică: Federaţia americană cumpără o parte din centrul de antrenament deschis de soţii Karolyi

Federaţia americană de gimnastică a acceptat să cumpere o parte din centrul de antrenament deschis în Texas, pentru lotul naţional feminin, de soţii Bela şi Martha Karolyi, originari din România, care au lucrat cu câteva dintre cele mai mari nume ce au practicat această disciplină, scrie Reuters.

Complexul, înfiinţat în 1984, a jucat un rol esenţial în transformarea echipei feminine a SUA într-o forţă pe plan internaţional.

"E un vis care s-a împlinit", a afirmat într-un comunicat Bela Karolyi, care a pregătit în SUA gimnaste ca Mary Lou Retton sau Kerri Strug.

"De la bun început noi am avut ca scop să creăm ceva cu adevărat unic pentru Federaţia americană de gimnastică, iar în ultimii ani această misiune a fost îndeplinită", a adăugat Karolyi, fostul antrenor al Nadiei Comăneci.

Situat în Pădurea Sam Houston, centrul include trei săli de antrenament, un studio de dans şi o sală de mese şi poate găzdui 300 de sportivi, antrenori şi personal administrativ.

O parte din acest centru va rămâne proprietatea soţilor Karolyi.

După Jocurile olimpice de la Rio (5-21 august), Martha Karolyi va renunţa la rolul de coordonator al echipei naţionale feminine, pe care îl îndeplineşte din 2001.


AGERPRES

×
Subiecte în articol: bela karoly Marta Karolyi