x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ilie Năstase a devenit consul onorific al Cehiei în România

Ilie Năstase a devenit consul onorific al Cehiei în România

22 Sep 2017   •   20:50
Ilie Năstase a devenit consul onorific al Cehiei în România

Fostul mare tenisman Ilie Năstase a devenit consul onorific al Cehiei în România, a anunţat vineri Associated Press. 

După o întâlnire, ministrul ceh de Externe, Lubomir Zaoralek, a declarat că Ilie Năstase a fost de acord să fie noul consul onorific al Republicii Cehe în România, urmând să aibă sediul la Constanţa. 

"Este o mare onoare. Ţara mea nu mi-a oferit această oportunitate, dar dumneavoastră mi-aţi oferit această ocazie şi o apreciez", a afirmat Năstase. 

"Am încredere în dl. Năstase. (În diplomaţie) trebuie să ne cântărim cuvintele şi cred că dl. Năstase este pe deplin conştient de acest lucru. Sunt sigur că trecerea sa de la sport la diplomaţie va fi un succes, fiindcă îl pot vedea ca pe o persoană care îşi dă seama de responsabilitatea pe care o are în noua funcţie", a declarat Lubomir Zaoralek, despre care se spune că este un iubitor al tenisului 

Năstase va avea timp să se dedice noii sale activităţi. În august, fostul mare jucător a fost suspendat până în anul 2021 de către Federaţia Internaţional de Tenis (ITF). De asemenea, Năstase nu va fi acreditat la evenimentele ITF până în anul 2019. 

Ilie Năstase, căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, fusese deja suspendat provizoriu de ITF pentru că le-ar fi insultat pe jucătoarea Johanna Konta şi pe Anne Keothavong, căpitanul echipei Marii Britanii, precum şi un arbitru şi un ziarist, la meciul de la Mamaia (22 aprilie). 

Într-o conferinţă de presă susţinută înaintea meciului de la Mamaia, Năstase a avut cuvinte ''sexiste'' şi ''rasiste'' în legătură cu faptul că Serena Williams este însărcinată. ''Vom vedea ce culoare va avea copilul. Poate ciocolată cu lapte?!'', l-au auzit jurnaliştii spunând pe Năstase. 

Ulterior, Ilie Năstase şi-a cerut scuze într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook pentru ieşirile pe care le-a avut la meciul cu Marea Britanie şi faţă de Serena Williams, însă a considerat că reacţiile presei au fost exagerate. 

Năstase nu a primit acreditare pentru turneul de la Roland Garros şi nu a fost invitat în Loja regală pentru turneul de la Wimbledon. 

Năstase era aşteptat vineri la Praga în prima zi a Laver Cup, turneul demonstrativ de tenis ce opune echipa Europei şi cea a Restului lumii (Team World). Năstase a putut fi invitat la Laver Cup deoarece nu este o competiţiei organizată de ITF. 
AGERPRES

×