x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Irina Begu s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Istanbul

Irina Begu s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Istanbul

25 Apr 2017   •   16:05
Irina Begu s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Istanbul

Jucătoarea română de tenis Irina Begu, a treia favorită, s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului WTA de la Istanbul, dotat cu premii totale de 2326.750 dolari, după ce a dispus cu 1-6, 6-1, 7-5 de germanca Tatjana Maria. 

Begu (26 ani, 33 WTA) s-a impus după două ore şi 14 minute în faţa unei adversare de 29 de ani, care ocupă locul 103 în ierarhia mondială, românca având două reveniri spectaculoase. 

Irina a pierdut fără drept de apel primul set, cu 1-6, dar l-a luat pe al doilea cu acelaşi scor. În setul al treilea, Begu, care a adus duminică punctul decisiv în victoria României în Fed Cup (3-2 cu Marea Britanie), a fost condusă cu 4-1, dar a revenit şi a egalat, 4-4. Maria a preluat din nou conducerea, cu 5-4, Begu a egalat, iar apoi a reuşit un break, încheind setul cu 7-5. 

Begu şi-a asigurat un cec de 3.400 de dolari şi 30 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Kirsten Flipkens (Belgia) şi Kristina Kucova (Slovacia). 

Tot marţi, Sorana Cîrstea, a cincea favorită, a trecut de Fiona Ferro (Franţa) cu 6-3, 6-1. 

La dublu, Alexandra Cadanţu şi suedeza Cornelia Lister au fost întrecute în primul tur de perechea Timea Babos (Ungaria)/Cagla Buyukakcay (Turcia), cu 6-2, 6-1. Babos şi Buyukakcay vor juca în sferturi cu perechea româno-columbiană Andreea Mitu/Mariana Duque-Marino, scrie Agerpres.

Cadanţu (venită din calificări) va juca în primul tur la simplu, miercuri, cu japoneza Nao Hibino.

×
Subiecte în articol: irina begu wta