x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Lionel Messi are statuie! Unde a fost dezvelită şi din ce material a fost realizată

Lionel Messi are statuie! Unde a fost dezvelită şi din ce material a fost realizată

29 Iun 2016   •   11:20
Lionel Messi are statuie! Unde a fost dezvelită şi din ce material a fost realizată

În urmă cu câteva zile, după ce Argentina a pierdut finala turneului Copa America 2016, Lionel Messi, care a ratat una dintre loviturile de departajare, şi-a anunţat retragerea.

Pimarul oraşului Buenos Aires, Horacio Rodriguez Larreta, a dezvelit o statuie a fotbalistului Lionel Messi, în semn de omagiu pentru cvintuplul câştigător al Balonului de Aur şi într-o tentativă de a-l face să renunţe la retragerea din echipa naţională, relatează EFE.


Statuia lui Messi, în mărime aproape naturală, este din bronz şi şi îl surprinde pe jucător în plin fuleu, cu balonul la picior. Ea a fost amplasată pe o stradă unde se află statuile marilor sportivi ai ţării.

''Cred că este un mod potrivit de a-i cere lui Messi să rămână alături de noi şi să ne ajute să câştigăm Mondialul'' a declarat primarul capitalei argentiniene.

Lionel Messi a cucerit tot ceea ce se putea câştiga cu echipa sa de club, FC Barcelona, însă nu a reuşit să obţină niciun trofeu cu selecţionata Argentinei, cu excepţia medaliei de aur la JO 2008 de la Beijing.

La Copa America 2016, Messi a marcat în total cinci goluri şi a devenit cel mai bun marcator din istoria selecţionatei ţării sale, cu un total de 55 de reuşite. În finala de duminică, el a disputat duminică al 112-lea său meci în tricoul Argentinei. AGERPRES

×